REKLAMI GEÇ

Mesleki eğitimde değişim yılı başlıyor

Mesleki eğitimde değişim yılı başlıyor

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz basın mensuplarıyla bir araya geldi, mesleki eğitime ilişkin yapılan çalışmaları ve hedefleri sunum eşliğinde anlattı. Mesleki eğitimin hayatın ta kendisi olduğunu belirten Oğuz, değişim yılının başladığını söyledi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 13:13

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda sunum eşliğinde mesleki eğitim ve hedefleri değerlendiren Oğuz, mesleki ve teknik liselerin öneminin altını çizdi.

2018 yılının mesleki eğitimde çok önemli olacağını anlatan Oğuz, ”Meslek liselerini önemsiyoruz. Çünkü işsizliği önleyemezsek, geleceğimiz hiç de parlak değil. Her öğrencinin bileğinde altın bir bilezik olsun istiyoruz. Bunun için 60 işadamı ile birlikte bir protokol imzalayacağız” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR
Ülkenin kalkınmasında mesleki eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Oğuz, “55 meslek lisemiz var. Öğrencilerimiz, 12 yıl süren bir zorunlu çıraklık eğitiminden geçiyor. Staj için devlet desteği veriliyor ve öğrencilerimiz iş kazası, meslek hastalığına karşı sigortalanıyor. Okulların performansları izleniyor ve bu şekilde her okula karne verilerek başarının artmasını hedefleniyor” diye konuştu.

2018 MESLEK EĞİTİMDE EYLEM PLANI
Meslek ve teknik eğitim için 2018 planlarını da anlatan Oğuz, “Meslek liselerimizi ortaokullar ile eşleştiriyoruz. Her meslek lisesi 3 ortaokul ile eşleşecek, bu okullarımızda tanıtım faaliyetleri yapılacak. Meslek liselerindeki öğrencilerimiz, sanayi ve esnaf kuruluşlarını ziyaret edecek. Bu sayede mesleki ve teknik liselere ilginin artırılmasını hedefliyoruz. Meslek lisesi hayatın ta kendisidir. Bu amaçla ilerleyerek 2018 yılı mesleki eğitimde gelişme ve değişme yılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

DGC BAŞKANI’NA PLAKET
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, basın toplantının ardından basının milli eğitim verdiği desteklerden dolayı Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı’ya plaketle teşekkür etti.

Yorumlar

Sadık kırca   -  Bağlantı 12 Ocak 2018, 15:46

Ben de meslek lisesi mezunuyum ama okurken 2 ci sınıftan itibaren staj için haftanın 3 günü sanayilerde calışarak geçirdiğim günlere yanıyorum.sigorta yaptık dediler ama emekliliğe hiç bir faydası yok.Ama doktorların ve avukatların sayılıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı