REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı

Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı

Milli Eğitim Danışma Komisyonu Vali Yardımcısı İsmail Şanlıer başkanlığında topladı. Önemli isimlerin bir araya geldiği toplantıda Denizli eğitiminin genel durumu ele alındı, özellikle tekli eğitime geçiş süreci değerlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 09:32

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı İsmail Şanlier, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Mustafa Vural, kamu kurum temsilcileri, STK üyeleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

OĞUZ EĞİTİMDE GENEL DURUMU ANLATTI
Eğitimin Türkiye’nin en önemli konularının başında geldiğini, Denizli’de eğitime büyük önem verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantıya katılanlara Denizli’de eğitimin durumuna ilişkin sunum yaptı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul öncesinde %67.3, ilkokul ve ortaokulda %100, ortaöğretimde %87.1, genel ortaöğretimde %38 ve mesleki ortaöğretimde %49 okullaşma oranları olduğunu anlatan Oğuz, “İl genelinde 786 okulda, 183.255 öğrencimize 14.216 öğretmenimizle 9605 derslikte eğitim öğretim hizmetlerini sürdürüyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 19.1, öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda 12.9’dur” dedi.

TÜRKİYE OKUYOR KAMPANYASI
2008 yılında başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasının sürdüğünü anlatan Oğuz, “Okullarımızda her gün 20 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştiriliyor. En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilerek, kitap okumaya teşvik ediliyor, yazarlar ile öğrencilerin buluşması sağlanıyor” diye konuştu.

TEKLİ ÖĞRETİME GEÇİŞ SÜRECİ
İlkokul ve ortaokullarda normal öğretime geçiş çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Oğuz, halen metropol ilçede 31 okulda ikili öğretim yapıldığını, 90 İlkokul ve ortaokulun ise aynı binayı kullandığını kaydetti. 2020’ye varmadan ikili eğitim sorununun çözüleceğini dile getiren Oğuz, Merkezefendi ve Pamukkale İlçelerinde 174 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı