REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Müdürü ilçe turlarında

Milli Eğitim Müdürü ilçe turlarında

Milli Eğitimi Müdürü Mahmut Oğuz, uygulamalarda birlik ve okul müdürlüklerinin bilgi alış verişine katkı sağlamak amacı ile düzenlediği ilçe gezileri kapsamında Tavas’ta, Kale ve Beyağaç’ta eğitim yöneticileri ile bir araya geldi. Okul müdürlerinden özverili çalışmalarını isteyen Oğuz, “Müdürlere seslenen Oğuz, “Destekleme ve Yetiştirme Kursları bizim aynamız olacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2016 Cumartesi, 10:09

Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları Şener Bayram, Hüseyin Başgün, Bolat Ferhat Arıkan ve Şube Müdürü Mustafa Vural ile birlikte ilçe gezilerini sürdüren Mahmut Oğuz, Tavas, Kale ve Beyağaç ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile bir araya geldi.

İlçe gezilerinin özünde öğrencilerin iyi yetiştirilmesi için yol haritası belirlemek olduğunu vurgulayan Oğuz, Denizli’de 13 bin 500 öğretmen, 182 bin civarında öğrenci, 1.066 kurumda eğitim-öğretim çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının yaz tatili sonunda 1.066 kurumun hijyenik olarak, temizlik, tertip, düzen, boya ve bakım konularında okul müdürlerinin özveriyle çalıştığını söyleyen milli Eğitim Müdürü Oğuz, “Eğitim kalitesinin ve başarısının artırılmasında okul-öğretmen-veli üçgeninin çok sağlam temellerde olması gerekiyor. Denizli ekonomi ve sanayide nasıl ilk sıralarda ise eğitimde de ilk sıralarda olma başarısını devam ettirmelidir. Her zaman süreklilikten yanayız” dedi.

KURSLAR BİZİM AYNAMIZ OLACAK
Okul müdürlüğünün her zaman özveri ve çok çalışma isteyen bir görev olduğunu söyleyen Oğuz, “Her zaman tekrarlıyorum; çocuklarımızı gelecek nesillerimizi vatan sevgisi, anne-baba sevgisi ve bayrak sevdalısı olarak yetiştirmek zorundayız. Sizler eğitimin kesintisiz ve sorunsuz olması açısından kuvvetli bir bağsınız. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına büyük önem veriyoruz. Dershanelerin kapanmasının ardından bu kurslarımız ayrı bir önem kazandı. Kurslar bizim aynamız olacaktır. Hazırlıklı olarak derse giren öğretmenlerimiz öğrencilerin geleceğine çok şeyler kazandırır. Başarı İzleme ve Değerlendirme Projemiz kesintisiz devam ediyor. Denizli’nin başarısında önemli bir projedir” dedi.

GİZLİLİK İLKESİNE DİKKAT EDİN
Tavas, Kale ve Beyağaç’taki okulları da ziyaret eden Oğuz, eğitimde rehberlik hizmetlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Eğitimde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri temelde; öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizli güçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yöneliktir.Öğrencilere yönelik olarak düzenlenen her türlü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bu amaçlar doğrultusunda bütünleştirilerek verilir.Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak üzere gerekli rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin büyük önemi var. Bu hizmetler yerine getirilirken öğrencilerin davranış, duygu, düşünce ve tutumlarına karşı duyarlık gösterilerek gizlilik ilkesine özellikle dikkat edilmelidir” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı