REKLAMI GEÇ

Oğuz: “Eğitimin gülen yüzü olun”

Oğuz: “Eğitimin gülen yüzü olun”

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’dan il genelindeki bağımsız anaokulu müdürlerine talimat. “Eğitimin gülen yüzü olun.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2018 Perşembe, 10:08

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında Yenişehir Anaokulu’nda düzenlenen toplantıya Şube Müdürü Mustafa Vural ve anaokulu müdürleri katıldı.

Anaokulu müdürlerine seslenen Oğuz, “Günümüzde okul öncesi eğitimi toplumun her kesimi yakından takip ediyor. 3-6 yaş arası kabul edilen okul öncesi eğitimin amacı, sosyal bir varlık olmaya başlayan çocuğun her yöndeki gelişmesi sağlıklı olarak sürdürülmesini sağlamaktır. Her anne-baba çocuklarını anaokuluna başlatıp en iyi okullarda eğitimlerini sürdürmelerini istiyor” dedi.

Anaokullarının birer marka olduğunu belirten Oğuz, “Eğitim öğretim hizmetlerinin yanında gerek hijyen, gerekse de güvenlik anlamında önemli bir yerdeyiz. Çocuklarımızı uygun eğitim ve yaklaşımla okullu olmaya hazırlayan okullarımızın çocuk psikolojisi üzerinde beklenen olumlu etkiyi sağlayabilmesi için idarecisi ve personelinin yanı sıra beslenme ve gıda kalitesi de önemlidir. Gelecek nesillerin bedensel ve zihinsel olarak gelişmelerine en büyük desteklerden biri beslenmedir. Okul öncesi eğitim kurumları sağlıklı beslenme kültürünün oluşturulduğu yerlerdir. Okul güvenliği bireysel olarak ele alınacak bir önlem değildir. Velisinden öğretmenine, idarecisine ve il yönetimine kadar topyekûn yapılacak bir çalışma olarak ele almaktayız” dedi.

Değerler eğitimi projesinin devam ettiğini anlatan Oğuz, “Okul öncesinden başlayan bir değerler eğitimi çalışması önümüzdeki yıllarda bize en değerli dönüt olarak dönecektir. Okullarımızda iyi uygulama örneklerimiz mevcut. Öğretmenlerimiz ilimizin her köşesinde öğretmenliğin kutsallığını bir kez daha vurgulayıp çok özel çalışmalara imza atıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm bu güzel çalışmaları destekliyoruz. Şehrimizin nüfusuna paralel olarak anaokulu sayımız her geçen gün artıyor. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerinin olumlu yönde gelişmesinde okulun payı büyüktür. Tüm öğrencilerinizi ayrı ayrı ele alınız. Onların her türlü sorunlarını ve mutluluklarını paylaşınız. Okul öncesi eğitim özgüvenin oluştuğu ve arttığı kurumlardır. Değerli öğretmenlerimiz sizden isteğim “Eğitimin gülen yüzü olunuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı