REKLAMI GEÇ

MİLLİ EĞİTİMİN GÜNDEMİ İSTİSMAR

MİLLİ EĞİTİMİN GÜNDEMİ İSTİSMAR

Denizli’de geçen yıl ve bu yıl gerçekleşen iki ciddi istismar olayından sonra Milli Eğitim müdürlüğü çocuk istismarına yönelik panel gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 11:40

Denizli’de biri geçen yıl biri de geçtiğimiz günlerde okullarda yaşanan iki büyük istismar olayının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü çocuk ihmali ve istismarın önlenmesine dikkat çekmek üzere panel organize etti.

Panelde Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde görevli rehber öğretmenlere  istismar vakalarında yaşanılan sorunlar ve yapılması gereken işlemlerle izlenmesi gereken adımlar hakkında detaylı bilgi aktarıldı.

Panelde eğitim şartlarının iyileştirilmesi de gündeme geldi. Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  kentte eğitim kalitesini yükseltmek için aralıksız çalıştıklarını kaydederken, “Eğitim verdiğimiz çocuklarımızın isteklerini dinlemek ve onların bu isteklerini yerine getirerek onlara daha iyi ortamlar sunabilmek her şeye değer diye düşünmekteyim. Öğrencilerimize dokunmak, onlara rehberlik etmek ve düşüncelerine isteklerine önem verdiğimizi hissettirmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Panele Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Merkezefendi Sosyal Hizmet Merkezi  Müdür Vekili Asuman Taşçı, Denizli Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi-Kadın Ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Avukat Burcu Aybey, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Mehmet Yasin Sözen,  İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy, Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) Denizli Devlet Hastenesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Savaş Yılmaz, konuşmacılar Psikolog Fatma Demirtaş, Denizli Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi  Avukat Jülide  Keleş Yarışan, Baş Polis Memuru Ahmet Varol, Psikolog Sefer Mavigöl, ÇİM Sorumlu Hekimi Uz.Dr. İ.Merve Tekin, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk- Kadın İşleri Astsubay Nur Deliak, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Hacer Altın,  rehberlik  öğretmenleri, ilçe şube müdürleri ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı