REKLAMI GEÇ

Model Okul projesiyle rengarenk oldular

Model Okul projesiyle rengarenk oldular

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Model Okul’ projesi ile artık okullar rengarenk bir görünüme kavuşuyor. İlk kez Denizli’de uygulanan proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’ye örnek gösterildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2015 Pazar, 13:13

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Model Okul’ projesi ile eldeki eğitim kurumları farklı bir görünüme kavuşturuluyor.

model-okul-projesi-ic-1
Klasikleşen ve kasvetli bir ortam yaratan cephe boyamasına son veren uygulama okulları renklendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dikkatini çeken proje, Türkiye’de ilk defa Denizli’de uygulandı.

model-okul-projesi-ic-2

İLK UYGULAMA 10 OKULDA
İnşaat ve yatırımlardan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yarımcısı Bolat Ferhat Arıkan, Denizli’de şu ana kadar 10 okulda bu projenin uygulandığını belirterek, “Uygulanan bu proje öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından çok beğenildi. Ayrıca bu proje kapsamında okulların bakım onarımı gerçekleştirilirken, bütçeye göre her okullumuza konferans salonlarına kavuşturmaya başladık. Maddi desteği kendisi sağlamayan okullarımıza müdürlük olarak teknik yardımda bulunuyoruz” dedi.

Bu uygulamanın sadece Denizli merkezdeki ilçelere özgü olmadığını kaydeden Arıkan, ilçe okullarında da değişiklik yapılmaya başlandığını söyledi.

model-okul-projesi-ic-4

“BURASI ÖZEL OKUL MU?” SORUSU
Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Musa Ay ise, bu uygulamadan sonra öğrencilerin okula daha istekli geldiğini, motivasyonlarının arttığını, öğretmenleri etkilediğini, velilerin de dikkatini çektiğini ifade etti. Ay, çocuğunun kaydını yaptırmaya gelen bir velinin okulun yeni halini görünce “Burası özel okul mu?” diye sorduğunu belirtti.

model-okul-projesi-ic-3

MİNİKLER KOŞARAK GELİYOR
Zübeyde Anaokulu Müdürü Nuran Özbellek de, uygulanan projenin yarattığı ortamı “Küçük öğrencilerimiz, çoğu kez eğitim öğretime ağlamayla başlıyordu. Ancak bu sene okulun bu halini gören öğrencilerimiz buraya gelmekten koşarak geliyor. Ayrıca diğer yerimiz çok dardı, öğrencilerimiz sıkılıyordu” sözleriyle anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı