REKLAMI GEÇ

Müdür atamaları yargıya taşındı

Müdür atamaları yargıya taşındı

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, yüksek puanı bulunmasına karşın, sendika üyesi olduğu için 6 müdürün atamasının yapılmadığını belirterek, konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2014 Perşembe, 15:38

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın taraflı ve yanlış tutum içinde olduğunu belirtip dava açtıklarını açıkladı. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Dede, müdür atamalarından, TEOG yerleştirmelerine, özel okula gidecek olan öğrencilere verilen desteklere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRENCİLER İMAM HATİP LİSELERİNE MAHKUM EDİLDİ
Türkiye’de eğitim sisteminin, siyasi iktidarın ekonomik-siyasal çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırıldığını ileri süren Dede, “ Öğrencilerimiz özel liselere, meslek liselerine, imam hatip liselerine ve açık liselere yönlendirilmiştir. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) yerleştirmeleri sürecinde defalarca uyarmamıza rağmen göz göre göre yapılan yanlışlar sonucunda çok sayıda öğrenci belki de hiç gitmek istemeyeceği bir lise türüne otomatik olarak yerleştirilmiştir. TEOG’da tercih yapmayan 134 bin öğrenciden 94 binin meslek, 40 binin imam hatip liselerine otomatik olarak yerleştirilmiş olması MEB’in dayatmacı politikalarının son örneği olmuştur” dedi.

MÜDÜR ATAMALARI YARGIDA
Türkiye genelinde yönetici atamalarını yargıya taşıdıklarını belirten Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, Denizli’de yüksek puan almalarına rağmen ataması yapılmayan sendika üyesi 6 yöneticinin de bireysel olarak dava açtığını söyledi, “Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemeli, her okul kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisi seçmelidir” diye konuştu.
Dede, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullara gidecek olan öğrencilere 2 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL arası öğrenim desteği verilmesini de eğitimde yaşanan ticarileştirme sürecini hızlandıracağı ve yaygınlaştıracağını belirterek, bu kaynakların devlet okullarına aktarılması gerektiğini ileri sürdü.

“ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPATILMALI”
“Eğitimde zorunlu rotasyon olmamalı, aday öğretmenlere sözlü sınav uygulamamalıdır” diyen Dede, şöyle devam etti:
“Öğretmen istihdamı konusunda bugüne kadar benimsenen politika öğretmen yetiştirmeden atama sürecine kadar hiçbir planlamanın olmadığını göstermektedir. Nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı şekilde işlemesi gerekmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı