REKLAMI GEÇ

Nakil uyarısı

Nakil uyarısı

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemlerinin sistem üzerinden otomatik olarak yapıldığını, nakillerin ise eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:17

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) sonuçlarına göre, ortaöğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarının sistem üzerinden otomatik olarak yapıldığını, okul idarelerince kayıt işlemleri için velilerden, öğrenci belgesi, fotoğraf gibi kayıt evrak belgesi istenmeyeceğini belirtti.
NAKİLLER HAFTALIK PERİYOTLARLA YAPILACAK
Öğrenci nakil işlemlerinin periyotlar halinde eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Oğuz, “2014-2015 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır” dedi.

Nakil müracaatlarının 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında mesai bitimine kadar alınacağını, 29 Ağustos 2014 Cuma günü saat 19.00’da nakil yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağını, yerleştirmeye yönelik nakil işlemlerinin de benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edeceğini ifade eden Oğuz, nakil müracaatların ise her hafta ayrı ayrı yapılacağını açıkladı.

BOŞ KONTENJANLAR E-OKUL’DA İLAN EDİLECEK
Özel okullara geçmek isteyen öğrencilerin nakil sürecine bağlı kalmaksızın istedikleri zaman nakil başvurusunda bulunabileceklerini ifade eden Oğuz, “Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir. Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacaktır. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

alicnkya   -  Bağlantı 28 Ağustos 2014, 08:58

çocukların aileleri eş dost kardeşin çocukları uzak yerleri tutturduysa onlarla anlaşarakta nakil işlemi yapmış olursunuz anlaştığınız kişinin okulu kendi kayıt kontenjanıyla bir kişi boş olur ve anlaştığınız kişi sizin boşalttığınız okullu olur 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı