REKLAMI GEÇ

Öğrenciler müşteri okullar ticarethane!

Öğrenciler müşteri okullar ticarethane!

Milli Eğitim Bakanlığı, büyük şehirlerde emlak açısından arsası değerli olan okulları satarak, elde edilen gelir ile arsası daha ucuz yerlerde okul kurmayı planlıyor. Hükümetin bu kararını değerlendiren Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, “Öğrenciler birer müşteri olarak görülüyor. Bu karar, okulları özelleştirme ve eğitimi ticarileştirme gayretidir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), büyük şehirlerde emlak açısından arsası değerli olan okulları satarak, elde edilen gelir ile arsası daha ucuz yerlerde okul kurmayı ve bu çalışma ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı planlıyor. Bakanlık, ilk olarak ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 50’nin üzerinde olan illerden çalışmaya başlayacak. Büyük şehirlerin kent merkezlerinde, derslik başına öğrenci sayısının 60’ın üzerine çıkması nedeniyle ‘il merkezlerine’ özel önem verilmesi planlanıyor.

Alınan yeni kararı değerlendiren Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, eğitim alanında özelleştirmelerin başladığını ve bu uygulamaların sonunda da öğrencilerin müşteri, okulların da ticarethane haline geleceğini söyledi. Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimi ticari bir olay olarak değerlendirip, eğitimi kar-zarar hesabına göre yürütme mantığının doğru olmadığını belirten Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, okulların birleştirilmesinin tekelleşmeye hizmet edeceğini ifade etti. Dede, “Bu tip uygulamalar eğitime hiçbir katkı yapmayacağı gibi, olumsuz sonuçlara da yol açacaktır. Bu uygulamayla birlikte okullar, tüm öğrencilerin kolayca gidip geldiği yerler yerine, şehir dışında bulunan arazilere taşınacaktır” diye konuştu. Hükümetin, uluslararası sermayenin istekleri doğrultusunda yasa çıkarıp, onayladığına dikkat çeken Dede, hükümetin, eğitimi özelleştirmek için değişik yollar bulmaya devam ettiğine işaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı