REKLAMI GEÇ

Öğrenciler “sorgu odaları”nda sorgulanıyor iddiası

Öğrenciler “sorgu odaları”nda sorgulanıyor iddiası

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin okullara giderek öğrencileri odalara çağırıp sorguladıkları, “Atatürk’ü mü yoksa Erdoğan’ı mı seviyorsun?” şeklinde sorular yöneltildiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü EğitimDenetmenleri Başkanı Erol Al ise, bakanlıkça Denizli’de görevlendirilen herhangi bir müfettiş bulunmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2014 Cuma, 17:13

Birçok ildeki “okullarda sorgu odaları” iddiası Denizli’ye de sıçradı. Müfettişlerin özel ve devlet okullarına giderek idareden kendilerine bir oda tahsis edilmesini istedikleri, daha sonra sınıflardan rastgele öğrenciler seçip konuşmak üzere çağrıldıkları öne sürüldü.

Öğrencilerin tedirgin bir şekilde girdikleri odalardan yine aynı tedirginlikle çıktıkları, müfettişlerin “Atatürk’ü mü yoksa Erdoğan’ı mı seviyorsun?”, “Okulunuzda Başbakan aleyhine konuşuluyor mu?” şeklinde sorular yönelttiği, sorular arasında okulda “ayakkabı kutusu” ile ilgili konuşmalar geçip geçmediğinin de yer aldığı iddia edildi.

“MÜFETTİŞ YOK” AÇIKLAMASI
Bu iddiaları ilettiğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Erol Al, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca Denizli’de görevlendirilmiş müfettiş yok. Kaldı ki bakanlık müfettiş göndermiş olsa bile bazen bizim bilgimiz olmaz. Bakanlıkça görevlendirilen müfettişleri doğrudan valilikler ile temas kurar” dedi.

İŞTE O SORULARDAN BAZILARI
Öğrencilere sorulduğu iddia edilen diğer sorular da şöyle:
-Siyasi propaganda yapıldığına tanık oldum/olmadım.
-Yapılan konuşmalarda “Devlet erkânına yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadelerin kullanıldığına tanık oldum/olmadım.”
-Siyasal tercihi farklı olan öğrencilerin dershanemizden/yurdumuzdan atıldığına tanık oldum/olmadım.
-Velilerimize yönelik siyasî amaçlı toplantılar yoluyla siyasî propaganda yapıldığına tanık oldum/olmadım.
-Veli toplantılarında devlet büyüklerini zan altında bırakacak ifadelerin kullanıldığına tanık oldum/olmadım.

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 15 Mart 2014, 01:53

Bu zihniyet sabıkalı,bunlar yapar,son çırpınışlar, GİDİCİ bunlar GİDİCİ…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı