REKLAMI GEÇ

Öğrencilerden esinlenip kuluçka makinesi yaptılar

Öğrencilerden esinlenip kuluçka makinesi yaptılar

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışanı Halil ve PAÜ’de Memur olan Ali Ergün Bozkurt, yıllardır iç içe oldukları öğrencilerden esinlenip, “taşıyıcı anne” ismini verdikleri kuluçka makinesi yaptılar.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 14:00

PAÜ Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda açılan Bilim Eğitimi Fuarı’nda, İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi 3’üncü sınıfına devam eden 60 öğrencinin çalışmaları sergileniyor. Gübreden elektrik üretimi, mıknatıslı çubuk sayesinde içerisindeki yemeği karıştıran tencere gibi 12 proje ile 9 deneyin görücüye çıktığı fuar iki gün açık kalacak.

denizli-pau-bilim-fuari-ic--1“TAŞIYICI ANNE” GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Fakültede temizlik görevlisi olarak çalışan Halil Bozkurt ve Memur Ali Ergün “Taşıyıcı Anne” adını verdikleri kuluçka makinesi de beğeniye sunuldu. Sergilenen kuluçka makinesinin içine farklı kümes hayvanlarının 30 yumurtasını koyduklarını belirten Ali Ergün, “24 yıldan beri, arkadaşım Halil Bozkurt ise 4 yıldan beri fakültenin temizlik işlerinde çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çalışmalarını izlerken, onların yaptığı projelerden yararlanmak istedik. Biz de yaptığımız kuluçka makinesinde civciv üretimine başladık” dedi.

denizli-pau-bilim-fuari-ic

PROJE HAZIRLAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILIYOR
Fuarı, Denizli’de eğitim-öğretim hizmeti veren anaokulundan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerin ziyaret edebileceğini belirten fatültenin öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Can ise, “Amacımız temel eğitim bilgilerinin günlük yaşantımızda kullanılabilirliliğini göstermek. Öğretmenlerimizin proje yapma korkusu var. Biz, bu eğitim modeliyle yalnızca öğrencilere değil, çevremizde yaşayan vatandaşları da örnek olmak istiyoruz. Bunu da başardık sanıyorum. Çünkü, fakültemizde çalışan 2 arkadaşımız öğrencilerden esinlenerek proje hazırladı. Bu bizim için güzel bir örnek oldu” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 6 Mayıs 2015, 20:13

Gerçekten tebrikler.Üniversite öğrencileri Sn.Ergün ve Sn.Bozkurt’u örnek alsın…

Cengiz Akseki   -  Bağlantı 6 Mayıs 2015, 16:48

Ali Ergün ve Halil Bozkurt herkese örnek olmalı, eğitim hayat boyu sürdüğü gibi başarı da her alanda mümkün demek ki. Umarım yakında seri üretime geçerler. Kutluyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı