REKLAMI GEÇ

Öğrencileri bu görüntüler bekliyor

Öğrencileri bu görüntüler bekliyor

Yeni eğitim yılı heyecanı yaşanırken, bazı okullarda da tadilat kaosu yaşanıyor. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Servergazi Kız Meslek Lisesi başta olmak üzere bazı okullarda tadilatın bitmediğini, öğrencileri bir kargaşanın beklediğini ileri sürdü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2014 Pazar, 12:35

Denizli’de okulöncesi, İlköğretim, ortaöğretim, örgün ve yaygın eğitimiyle yaklaşık 12 bin 993 öğretmen ve 181 bin 360 öğrenci pazartesi günü 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlayacak.

Okulların kapanmasından bu yana üç ay geçmiş olmasına rağmen, tadilat ve tamirat işleri ve yönetici atamaları yapılmayan okullarda, öğrencileri karmaşa bekliyor. Servergazi Kız Meslek Lisesi’nde olduğu gibi…

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “2014-2015 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Ancak bazı okullarımızın fiziksel ve yönetsel anlamda eğitim öğretime hazır olmadıkları görülmektedir.Çok sayıdaki okulda inşaat çalışmaları henüz tamamlanmamış ve 15 Eylül pazartesi günü de tamamlanacak gibi görülmemektedir” dedi.

“BU GÖRÜNTÜLERLE KARŞILAŞABİLİRLER”
Yarın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlama heyecanı ile okullarına giden bazı öğrencilerin inşaatla karşılaşabileceğini belirten Özbay, “Görevden alınan 174 okul müdürünüm yerine yapılmayan atamalar okullarımızda eğitim öğretime hazırlık çalışmalarını kaosa sürüklemiştir. Okulların kapanmasından bu yana üç ay geçmiş olmasına rağmen ne tadilat ve tamirat işleri ne de yönetici atamaları MEB tarafından yapılamamıştır. Bu durum eğitimin süreklilik ve planlılık ilkelerine aykırıdır. Öğrencilerimiz Pazartesi günü okula başlama heyecanı ile geldiklerinde plansızlık ve keyfi uygulamaların neden olduğu karmaşa ile karşılaşacaklardır” diye konuştu.

okul2

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:
“Henüz hangi liseye gideceğini bilmeyen öğrenciler ve onların velileri, sürekli değişikliklere maruz kalarak kobay haline getirilen çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, eğitim öğretime hazırlanmak yerine özel okul teşvik başvuruları ile meşgul edilen resmi okullar, 13 yıldır her geçen gün yeniden katlanan birçok sorunla karşı karşıyadır.
Her şeye rağmen biz eğitim emekçileri öğrencilerimizin akıl ve bilim yolunda aydınlanmaları için görevimizin başındayız. Bundan sonraki süreçte MEB’i asli görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Takipçisi olacağız!”

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 11:50

Tatili 3 ay daha uzatsınlar. Zaten Hükümete eğitimli insanlar lazım değil, eğitimli insanlardan kolay kolay oy çıkmaz.

Abdullah   -  Bağlantı 14 Eylül 2014, 17:18

Katılmamak elde değil….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı