REKLAMI GEÇ

Öğretmen yetiştirme süreci tamamlandı

Öğretmen yetiştirme süreci tamamlandı

Şubat atamaları ile Denizli’de görevlendirilen öğretmenlerin adaylık süreci tamamlandı. “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci”nin ardından öğretmenler 15 Ağustos’tan itibaren görevlerine başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 15:38

Denizli’de danışman öğretmenlerinin rehberliğindeki 6 aylık sürecin son seminer çalışmaları gerçekleştirildi. İl merkezinde iki grup ve Acıpayam’da bir grup olmak üzere gerçekleştirilen seminer çalışmalarında; “Dünden Bugüne Öğretmenlik”, “İnsani Değerlerimiz ve Öğretmenlik Meslek Etiği”, “Etkili İletişim ve Etkili Sınıf Yönetimi”, “Milli Eğitim Sisteminde Öğretmenlik ve Elektronik Uygulamalar”, “Gelişmiş Ülkelerin Eğitim Sistemleri”, “Uluslararası Kuruluşların Eğitim Çalışmaları”, “Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve “Örnek Projeler”, “Öğretmenlikle İlgili Mevzuat” ve “Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları” konuları üzerinde duruldu.

denizli-aday-ogretmenler-egitimde-1

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Servergazi ve İncilipınar İmam Hatip Ortaokullarında düzenlenen seminer çalışmalarına katıldı ve öğretmenlerle vedalaştı.

Genç öğretmenlere seslenen Oğuz, “İlimizde belli bir süre birlikte olduk. Şahsım başta olmak üzere 15 bin öğretmenimiz ve 1046 okulumuzun emrindeyiz. İlkemiz budur. Milli Eğitim Müdürü olarak burada bulunma sebebimiz öğrenciler ve öğretmenlerimizdir. Eğitim-öğretimin eksiksiz devam etmesi için yeni okullar yapıyor ve öğretmenlerimizi atıyoruz. Her şeyden öte sizlerle birlikte geleceğe yön veriyoruz. Öğrencilerimizi vatan, bayrak ve anne-baba sevgisi ile yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Görev yaptığını yerlerde duruşunuzla, konuşmanızla ve kılık kıyafetinizle kendinizi kabul ettirmeniz çok önemlidir. Çalıştığınız kurumlarda karşınızdakilerden ne bekliyorsanız sizlerde onlara o şekilde davranınız. Mesleğinizde kendinizi çok iyi yetiştiriniz. Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Yüce bir meslek sahibisiniz. Ülke olarak size çok ihtiyacımız var. Birbirinize iyi kenetlenip sahip çıkınız. Öğrenci velilerinizle iyi kaynaşınız. Kendinizi her alanda yetiştiriniz. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum. Denizli’den bir ihtiyacınız olursa bizi her zaman arayabilirsiniz. Sizleri her daim başarılı, güler yüzlü ve kendini ispatlamış marka bir öğretmen olarak görmek istiyorum” dedi.

Aday öğretmenler 15 Ağustos 2016 tarihi itibari ile asli görevlerine başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı