REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden kutlama programında, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğu vurgulandı, mesleğin sorunları ele alındı.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Valilik önünde başlayan kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan törenle devam etti. Kutlama programını, Vali Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ve çok sayıda öğretmen izledi.

Törende ilk olarak, Pınarkent İlköğretim Okulu Öğretmeni Ümmühan Gökçe ile Emekli Öğretmen Mustafa Yüksel, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin ne zor şartlar altında çocuklara eğitim verdiğini anlattı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise öğretmenlerin hiçbir zaman haklarının ödenemeyeceğini söyledi.

Vali Hasan Canpolat, ilimizde eğitimin iyi bir seviyede olduğunu ve daha iyi yerlere getirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Canpolat, “Yapacağımız çalışmalar ile eğitimi en iyi seviyeye getirmemiz gerekiyor. Şu anda bazı köylerimizde ve ilçelerimizde öğrencilerimiz, çamurlu yerlerde eğitim görmekte. Bunları en kısa süre içerisinde halletmemiz lazım” dedi. Konuşmanın ardından konsere geçildi. Birbirinden güzel parçaları seslendiren müzik öğretmenleri, katılımcılardan bol bol alkış aldı. Törende daha sonra mesleğe yeni başlayan 10 öğretmen, öğretmenlik yemini etti. Törende, 12 emekli öğretmene de teşekkür plaketi verildi.

Özer, öğretmenlerin gününü kutladı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Özer, yayınladığı mesajda, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başöğretmen Atatürk’ü ve görevleri başında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimizi  saygıyla  anıyor, Allah’tan  rahmet  diliyorum. Denizli ilimizde, yurtiçi ve yurtdışında görev yapan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı