REKLAMI GEÇ

Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun

Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği 24 Kasım, Türkiye’de 1981 yılında beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Protokol üyeleri de yayınladıkları mesajlarla fedakar eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2014 Pazartesi, 08:30

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL
“Öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en ulvi olanını yerine getirmektedirler. Toplum olarak bizlerin Öğretmenlerimize gösterdiğimiz itibar ve onlara verdiğimiz değer onların hayattaki onurları ve en büyük zenginlikleri olmak durumundadır. Bu manada seçilmiş bir Milletvekili olarak her zaman Öğretmenlerimizin yanında yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü onlar bu Ülkenin dünü oldukları gibi yarınını da inşa ederken elini taşın altına koyan ve iyi eğitimli ve değerlerimizi koruyan yeni nesillerin yetişmesine fırsat tanıyan ve gayret gösteren ender kişilerdir.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanı ile Millet Mekteplerinin temelini attığı 24 Kasım aynı zamanda Türk milletinin muasır medeniyet seviyesine yükselme hedefinin başlangıç tarihidir. Düşünebilen, üretebilen, kendine güvenli ve başarılı bir toplumun temelinde öğretmenlerimizin imzası vardır. Öğretmenlerimiz ülke geleceğine yön verecek nesillerin yetişmesinde, kutsal bir vazifeye sahiptir.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZ
“Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Büyük Önder Atatürk; “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en öz verili, saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek kutsal bir mesleği temsil ettiğinizi ifade etmiştir. Sevilen, sayılan, aranan, tercih edilen öğretmenler olmak zorundayız. Öğrencilerimizle ve onların velileri ile sıcak, sağlıklı ve doğru diyaloglar kurmalıyız. Öğrencilerimizin üzerine titreyerek onlara sürekli rehberlik ederek her zaman onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin bu mutlu gününü kutlar, başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.”

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER
“Bir milletin istikbali anlamına gelen çocuklarına ve gençlerine yapılan yatırım, o milletin yarınlarına yapılan yatırımdır. Bu bağlamda bizler de çocuklarımızı eğitim-öğretim anlamında değerli öğretmenlerimize teslim ediyoruz. Evlatlarımız, öğretmenlerimizden, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi ve araştırmayı öğrenmelidirler ki özgüven sahibi, kişilikli, ülkesini ve ulusunu seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirilebilsinler.”

ACIPAYAM KAYMAKAMI UĞUR KALKAR
“Ulu Önder Atatürk’e başöğretmenlik ünvanının verildiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisidir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin özverili çalışmalarına bağlıdır.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
“Bizlere hepimize; doğruyu, güzeli, her alanda kendimizi yenilemeyi öğreten, bizlere vatan millet sevgisini aşılayıp milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan, yetiştirdiği genç nesiller ile geleceğe ışık tutup karanlığa meydan okuyan değerli öğretmenlerimizin, vazifelerinin büyüklüğüne sonsuz saygı duyuyoruz. Geleceğe umutla bakmamızın nedeni öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz için ne desek, ne yapsak, ne yazsak azdır. Bizlerde öğretmenlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Onlar bizlerin baş tacıdır.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
“Öğretmenlerimiz, bizlerin aydınlık yüzüdür. Ülkemizi her alanda dünyanın bir numarası yapacak kadrolar, öğretmenlerimizin elinde hayat bulur. Bu nedenle başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Olmazsa olmazlarımız arasında eğitim gelmektedir. Bizleri biz yapan, ülkemizin bugünlere ulaşmasında emeği geçip aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi şükranla anıyorum. Görevini büyük fedakarlıklarla sürdüren tüm öğretmenlerimizin de bu özel gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

CHP EĞİTİM SEKRETERİ ALİ OCAK
“Mustafa Kemal Atatürk, ’Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ diyerek öğretmenliğin önemini vurgulamıştır. Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur. Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakarca ve vefakarca gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı