REKLAMI GEÇ

Öğretmenler ve veliler ezber bozdu

Öğretmenler ve veliler ezber bozdu

Her 23 Nisan öncesi öğrenciler öğretmenleri ve anne-babalarına güzel bir gösteri sunmak için hazırlanırlar. Ancak Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda tam tersi yaşanıyor. Öğretmenler ve veliler, 23 Nisan’da çocukları için güzel bir konser vermek için provalar yapıyorlar. Öğretmen ve velilerden oluşan 22 kişilik koro, kusursuz bir konser için hazırlanıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 11:40

Genellikle okul geceleri ve milli bayramlarda öğrenciler hazırlık yapar ve öğretmenleri, anne ve babalarını eğlendirmek için bir çabaya girer. Ancak Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu velileri ve öğretmenleri bu ezberi bozdu. 22 kişiden oluşan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu Halk Müziği Korosu’nda veliler ve öğretmenler yer alıyor. Öğretmenler ve veliler, bağlama ve ritim sazlar çalıyor, Denizli yöresine ait türküler seslendiriyor.

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu Halk Müziği Korosu, 23 Nisan’da Delikliçınar Meydan’ında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikte sahne alarak Denizlililere türkü ziyafeti sunacak. Denizli halkının önüne çıkacak olmanın heyecanı ile provalarını büyük bir titizlikle sürdürüyorlar.

ic-1“O OKULLARDA HEYECAN BİTERSE, EĞİTİM ÖĞRETİM DE BİTER”
Okulda sürekli veli ve öğretmenleri bir arada görmek istediğini belirten Okul Müdürü Hasan Harktı, “Okul ancak çevresiyle bütünleştiği zaman anlamlı hale geliyor. Eğitim öğretimin sadece dört duvar bir kiriş içinde yapılan faaliyet olmadığını hepimiz biliyoruz artık. Sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık veren okulların akademik anlamda da çok başarılı olduğunu görüyoruz. Okullarda heyecan biterse, eğitim öğretim de biter” diye konuştu.

ic-2“ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ”
Koro üyelerinden Müdür Yardımcısı Hafize Özcan, “Öğrencilerimiz ile bütünleşmek anlamında koro çok güzel bir ortam. Koro bizim ilk çalışmamız değil. Daha önceki senelerde şiir dinletisi yaptık, hepimiz görev aldık. Onların bizi içlerinde görmesi onları daha çok mutlu ediyor. Veliler okulumuzu ve idareyi çok seviyorlar. Öğrencilerimiz ile birlik içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

ic-3“ÖĞRENCİLERİMİZİ CESARETLENDİRİYORUZ”
Koronun Öğretmenler Günü’nde kurulduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Cevdet Bilgin, “Arkadaşlarımla birlikte bu koronun içinde olmaktan zevk aldık ve iletişim seviyemizin daha yükseğe çıktığını gördük. Özel gün ve gecelerde sahne alıyoruz. Öğrencilerimizin karşısına çıkmaktan dolayı büyük bir heyecan ve sevinç duyuyoruz. Onları da bu konuda cesaretlendirmiş olduğumuza inanıyorum. Sosyal becerileri yüksek olan öğrencilerin daha sonraki hayatlarında akademik becerilerinin yüksek olduğunu görüyoruz, biliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı