REKLAMI GEÇ

Oğuz: Mesleki eğitim lisenin alternatifidir

Oğuz: Mesleki eğitim lisenin alternatifidir

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitimin bir başarısızlık sonucu tercih edilen değil, lise düzeyindeki eğitimin bir alternatifi olduğunu savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2016 Cumartesi, 10:16

Öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi ve mesleki eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili olarak, sanayi ve toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Ali Şanlıer başkanlığında yapılan toplantıda katılımcılara mesleki eğitimle ilgili bilgi aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, milli eğitimin temel hedefleri arasında öğrencilere bilgi, beceri ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırıp, onları hayata hazırlamanın da bulunduğunu anlattı.

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarının önemini de vurgulayan Oğuz, “Ortaokulun sonlarına doğru gelecek planları yapmaya başlayan öğrencilerimiz ve velilerine mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının başarısızlığın sonucu değil, lise eğitiminin alternatifi olduğunun anlatılması sağlanacaktır. Bunu sağlayabilmek için de ortaokul öğrencileri ve velileriyle toplantılar yapılacak, mesleki ve teknik eğitim tanıtılacak, öğrencilere velileriyle birlikte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlamız gezdirilecek, yerelde bulunan işyerlerine götürülerek iş ortamında neler yapabilecekleri anlatılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı