REKLAMI GEÇ

Oğuz, o yönetmeliği değerlendirdi

Oğuz, o yönetmeliği değerlendirdi

Özel okul ve dershanelere ilişkin yeni yönetmeliği değerlendiren Mili Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2015 Çarşamba, 17:10

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, müdür yardımcıları Mustafa Özevcimen ve Hüseyin Başgün ile birlikte gerçekleştirdikleri toplantıda, dershaneler ve özel okullar ile ilgili kamuoyunu meşgul eden soruları yanıtladı.

Oğuz, hazırlanan yönetmelikle Özel Öğretim Kurumlarını Kanunda yer alan çeşitli kurs tanımına uygun olarak, Özel Öğretim Kursları,Yetenek Kursları, Meslek Edindirme ve Mesleki Gelişim Kursları, Kişisel Gelişim Kurslar olarak 4 ayrı kategoriye ayrıldığını belirtti.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI DERSHANELERİN DEVAMI DEĞİLDİR
Özel Öğretim Kurslarının, dershanelerin devamı niteliğinde olmadığını söyleyen Oğuz, “Kişilerin, Bakanlıkça belirlenmiş bilim gruplarına uygun eğitim ortamlarında, öğrenim seviyelerine, ilgi ve isteklerine uygun eğitim programları doğrultusunda, bilgi, beceri, yetenek ve deneyimlerini geliştirdiği, serbest zamanlarını değerlendirdiği çeşitli kurs kapsamında özel öğretim kurumudur. Okul müfredatını esas alarak öğrencinin bilim alanlarına olan ilgisini artırmayı hedefler. Bu kurumlar bağımsız girişi bulunan binalarda açılır” dedi.

5 PROGRAM AÇILABİLİR
Her bilim grubunda beş seviyede program onayı alınabileceğini vurgulayan Oğuz, “1,2,3, 4. Sınıflar ile Lise ve dengi okul öğrencilerinin sınıf düzeylerine yönelik programlar ile Lise mezunlarına yönelik program için onay alınacaktır. Temel liselerde de hafta sonları mezunlara yönelik bu programlarda eğitim verilebilecektir. Kurumlar her sınıf düzeyi için hazırlayacakları programları MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlük onayından sonra kullanabilirler” diye konuştu.

EN FAZLA 16 KURSİYER
Lise öğrencisi kursiyerler ile mezun kursiyerlerin bilim derslikleri farklı katlarda oluşturulacağını ve bir bilim dersliğine en fazla 16 kursiyer kontenjan alınabileceğini söyleyen Oğuz, bu kurumlarda bilim grubu programlarının dışında programların uygulanamayacağını ve bu programlarda diğer kategorilerde açılan kursların da uygulanamayacağını belirtti.

SAAT 23.00’A KADAR EĞİTİM VERİLEBİLİR
Oğuz, lise ve dengi okul öğrencileri hafta içi günleri okul saatleri dışında veya hafta sonu Cumartesi günü kurslara devam edebileceğini, her türlü kurslarda lise ve dengi okul öğrencilerinin devam ettiği programların günlük eğitimleri saat 19.00’a kadar, mezun kursiyerler için saat 23.00’e kadar eğitim verilebileceğini açıkladı.

Oğuz ayrıca, Özel Öğretim Kurslarına okullarda derslere devam eden öğrencilerin de katılabileceğini ancak, öğrenci izinli, raporlu veya devamsız olduğu günlerde kurslara katılamayacağını vurguladı.

DENETİMLER MÜDÜRLÜKÇE YAPILACAK
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Öğrencilerin, derslerine çalışmalarına, ödev ve projelerini yapmalarına yardımcı olmak; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetler yürütmek üzere kurulan özel öğretim kurumlarıdır. Yönetmelikte 12 yaş ve altındaki öğrencilerin devam edebileceğine ilişkin şart kaldırılmıştır. Ancak, Kanunda tanımlanan faaliyeti yürütebilmek için gerekli dönüşümlerini sağlayacaklardır.

Dönüşüm işlemi gerçekleştirmeyen yerler, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun olarak gerekli dönüşüm işlemlerini gerçekleştirinceye kadar, Eğitim Öğretim faaliyeti yürütemeyecek, Ücret ilanı veremeyecek, Öğrenci, kursiyer kaydı yapamayacak,Valiliklerce kendilerine de eğitim personeli ataması yapılamayacaktır. Bütün kursların denetimi ve takibi müdürlüğümüzce yapılacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı