REKLAMI GEÇ

Oğuz’dan müdürlere uyarı: Makam müdürü olmayın

Oğuz’dan müdürlere uyarı: Makam müdürü olmayın

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 19 ilçe milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Oğuz, “Makam müdürü olmayın, sürekli okul içinde olun, eksikleri tamamlayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 09:08

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı. Toplantıya Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik ve 19 ilçe milli eğitim müdürü katıldı.

Eğitim öğretim faaliyetlerin geniş bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Milli Eğitim müdürü Mahmut Oğuz, yoğun çabaların sonucunda ikili eğitimden tekli eğitime geçişte çok önemli yol aldıklarını belirtti

Oğuz, “Ancak hâlihazırda bazı eğitim kurumlarımızda maalesef tekli eğitime geçemedik. Bu hususta var olan çabamızı ikiye katlayarak tüm eğitim öğretim kurumlarımızı tekli eğitime geçirmek öncelikli işimizdir. Okullarımızın fiziki yapısı ve donanım olarak geliştirilmesinin yanında öğrencilerimize sağlıklı eğitim yaşantıları sunarak onların çok yönlü gelişimini desteklemek ve Denizlimizin eğitimini daha üst seviyelere taşımak temel amacımızdır” dedi.

MAKAM MÜDÜRLERİ OLMAYIN
İlçe milli eğitim müdürlerinden okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerini geliştirici ve destekleyici yöneticiler olmalarını isteyen Oğuz, “Makam müdürleri olmayın. Sürekli okul ziyaretleri yaparak eksikliklerin tamamlanmasına özen gösterin. Özellikle okulların hijyen standartlarını hayata geçirmeye çok dikkat edelim. Ayrıca okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi hususunda öğretmenlerimizle sürekli istişare halinde olup özellikle değerler eğitimi, mesleki rehberlik kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler konularına ağırlık vererek bu alanlarda özellikle çalışma yapın” dedi.

SANAYİLEŞMEDE EN BÜYÜK İHTİYAÇ KALİFİYE ELEMANDIR
“Meslek lisesi memleket meselesi” sloganını hatırlatan Oğuz, “Mesleki eğitim veren kurumlarımızdaki ekipmanların güncel olması başlıca görevlerimiz arasındadır. Bu kurumlarımızdan yetişen öğrencilerimizin kalifiye birer eleman olarak kendilerine ve ülkemiz sanayisine yapacağı katkıları çok önemlidir. Alanlarında isim olmuş marka okullar yaratalım. Yöneticisi, öğrencisi, velisi ve öğretmeni ile tüm okul toplumu da bir bütün olarak markadır. Bu hususta bir vizyon geliştirelim” diye konuştu.

Öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara ayrıca önem verilmesini isteyen Oğuz, “Onlara ulaşma ve ihtiyaçlarını belirleme noktasında öğretmenlerimiz birebir bu çocuklarımızla diyalog içerisinde olsunlar. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Bu konuya özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Engelli öğrencilerimizi eğitim-öğretime erişimi için gerekli çalışmalarımızı yıllar önce tamamladık. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Engelli rampası olmayan okulumuz yoktur” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından müdür yardımcıları ve şube müdürleri güncel mevzuat ve çalışmalar hakkında değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı