REKLAMI GEÇ

Oğuz’dan okul müdürlerine talimat: “Çocuk istismarına karşı dikkatli olun”

Oğuz’dan okul müdürlerine talimat: “Çocuk istismarına karşı dikkatli olun”

“Mesleki Eğitimde Değişim ve Gelişim Yılı” çalışmaları kapsamında okul müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çocuk istismarına karşı dikkatli olunması talimatını verdi. Oğuz, “Bu konuda okul müdürleri ve öğretmenlere önemli görevler düşüyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2018 Cuma, 11:21

Pamukkale Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki ve teknik eğitim okul müdürlerinin de katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, son günlerde ülke gündemde olan çocuk istismarı konusunda okul müdürlerine “Dikkatli olun” talimatı verdi. Oğuz, aile içi şiddet ile ilgili konularda rehber öğretmenler tarafından her öğrenci ile ilgili özel çalışmalar yapıldığını anlattı.

Yeni sınav sistemine ilişkin açıklamalar da yapan Oğuz, çok programlı liselerin öneminin arttığını belirtti. Günümüz ihtiyaçları doğrultusunda yeni alan ve dalların açılacağı söyleyen Oğuz, “Meslek lisesi müdürlerimiz sık sık iş adamları ile bir araya gelerek istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Meslek liselerinin potansiyelinin artırılması için ortaokulların 8. sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına öncelik verdik. Meslek liselerimizde yapmış olduğumuz kariyer günleri, öğrenciler için çok güzel örnekler oluşturuyor” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından Pamukkale Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma Yıldız Kıraç tarafından mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması ve tanıtılması kapsamında hazırlanan eylem planı ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantı sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, mesleki eğitim çalışmaları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı