REKLAMI GEÇ

Oğuz’un ataması, TBMM gündeminde

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Mahmut Oğuz’un, Denizli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2007 Cuma, 01:00

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici’nin, Denizli’den 11. kez başka bir yere tayin edilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görevlendirme ile Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz’un atanması, TBMM gündemine taşındı. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzerine TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 5 madde bulunuyor. Ertemur’un, “Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz’un, her türlü mali ve özlük hakları Denizli Belediyesi’nde saklı kalmak kaydıyla Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yürütmek üzere görevlendirildiği bilinmektedir” cümlesiyle başladığı soru önergesinde, şu sorular yer alıyor:

1-Denizli Belediyesi Personel Müdürlüğü’nün 24.0.2007 tarihli M.20.0.DEN.0.20-1/3051 sayılı yazısının içeriği nedir? Denizli Belediyesi’nin bu yazısında Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz’un Denizli İl Milli Eğitim Müdürü olarak önerildiği doğru mudur? Doğru ise, İl Milli Eğitim Müdürü görevlendirmesinde böyle bir usul var mıdır?

2-Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz’un Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesinde, Sayın Başbakan’ın Denizli ziyaretlerinde evinde kalacak kadar yakın ilişki içerisinde olduğu Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin etkisi olmuş mudur?

3-Bir il Milli Eğitim Müdürü’nün mali ve özlük haklarının başka bir kurumda olması doğru mudur? Bu şekilde görev yapan başka bir İl Milli Eğitim Müdürü var mıdır?

4-Mahmut Oğuz’un Denizli Belediyesi’ndeki mali ve özlük haklarının yüksek olması nedeniyle mi bu yöntem tercih edilmiştir? Mali ve özlük hakları Bakanlığınızca karşılana il Milli Eğitim Müdürü’nün bir ay içinde aldığı maaş ve diğer ücretler toplamı nedir? Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Oğuz’un Başkan Yardımcısı olduğu Denizli Belediyesi’nde bir ay içinde aldığı maaş ve diğer ücretler toplamı nedir? Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Oğuz’un, bu görevi yürütmesi nedeniyle Denizli Belediyesi’nden aldığı maaş ve diğer ücretlerin dışında Bakanlığınız tarafından kendisine herhangi bir ödeme yapılacak mıdır?

5-Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü görevini “görevlendirme” ile yürüten Mahmut Oğuz’un mali ve özlük haklarının Denizli Belediyesi’nde kalması, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin uzun süre görevlendirme yöntemi ile yürütüleceğinin bir göstergesi midir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı