REKLAMI GEÇ

OKUL DA ATÖLYESİ DE HAYIRSEVERDEN

OKUL DA ATÖLYESİ DE HAYIRSEVERDEN

Hayırsever Paralı Ailesi tarafından, Tavas’ın Kızılcabölük beldesinde, 2005 yılında yaptırılan Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi’nin atölyeleri, yine hayırsever aile tarafından yaptırıldı. Atölyelerin açılışı için, hafta sonunda tören düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2010 Pazartesi, 17:23

Tavas’a bağlı Kızılcabölük beldesinde, Paralı Ailesi tarafından yaptırılan Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi’nin atölyelerini de yine Paralı Ailesi yaptırdı. Atölyelerin açılışı için tören düzenlendi. Düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İş Adamı Enver Paralı ve ailesi, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hayırsever İş Adamı Enver Paralı, çocuklara en iyi imkanların sağlanması gerektiğini, hayatta üç şeyden fedakarlık yapılmayacağını, bunların da beslenme, sağlık ve eğitim olduğunu söyledi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, eğitim alanında belediye olarak her türlü desteği verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, geleceğin teminatı olan çocukları, bilgili, becerili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek için çalıştıklarını, Denizli’nin hayırseverler sayesinde örnek bir kent olduğunu, il olarak eğitim alanındaki gösterilen başarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, eğitimin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu, Denizli İl Genel Meclisi olarak 2010 yılında eğitime 9.5 milyon TL ödenek ayırdıklarını söyledi.

Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, Tavas’taki eğitimle ilgili genel bilgiler vererek, Tavas Meslek Yüksek Okulu’nun, altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise eğitime verdiği desteklerden dolayı Paralı Ailesi’ne teşekkür ederek, hayırseverlerin desteklerinin devam etmesini diledi. Herkesten, gücü oranında başta eğitim olmak üzere, sağlık ve diğer sosyal alanlarda destek vermelerini isteyen Vali Erkmen, devlet bütçesinde en çok payın eğitime ayrıldığını ancak bunun yetmediğini ve bu durumlarda hayırseverlere ihtiyaç duyulduğunu, Denizli’nin hayırsever işadamları ile örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2023 yılında küresel güç olma iddiasında olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, bu nedenle çocukların iyi donanımlı yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri Hayırsever İş Adamı Enver Paralı ve Paralı Ailesi fertlerine plaket verdi. Protokol üyeleri daha sonra atölyenin açılış kurdelesini kesti. Vali Erkmen ve protokol üyeleri son olarak atölyeleri gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Tamamı hayırsever tarafından yaptırılan ve 600 bin TL’ye mal olan atölyede; elektrik-elektronik teknolojisi, bilişim teknolojisi, tekstil teknolojisi ile giyim ve üretim teknolojisi bölümleri yer alıyor. 12 atölyenin bulunduğu Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi Atölyesi’nde 340 öğrenci eğitim görecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı