REKLAMI GEÇ

Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı

Okul Öncesi Eğitim Şenliği başladı

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği Haftası, 24-29 Mayıs 2010 tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. Şenlikler kapsamında, bir grup öğrenci ve öğretmenler, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2010 Pazartesi, 17:51

Ziyarete, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Başer ile Zübeyde Hanım Anaokulu, Hayme Hatun Anaokulu, Şenay Öztürk Anaokulu, Yenişehir Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Şube Müdürü Mehmet Başer, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde amacın, okul öncesi eğitime vatandaşların dikkatini çekmek olduğunu söyleyerek, hafta boyunca vatandaşlara ve öğretmenlere yönelik konferans düzenleneceğini, okul öncesi eğitimde bugüne kadar yapılan becerilerin sergilendiği bir fuar açılacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, okul öncesi elde edilen başarıda hayırsever vatandaşların eğitime verdiği katkının çok olduğunu söyleyerek, “Denizli gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilde okul öncesinden başlayarak, en üst seviyeye kadar eğitimin kesintisiz ve yüzde yüze kadar ulaşması hepimizin arzusudur. Bu anlamda okul öncesi eğitimde bu yıl zorunlu eğitime alınan İlimizin yüzde yüzü hedefleyerek çalıştığını biliyoruz. Son üç yılda genelde yüzde 30’larda olan oranımızı yüzde 50 civarına gelmesi ve yine 60 ile 72 ay arası oranın ise yüzde 50’lerden yüzde 80’in üzerine çıkması ilginin olduğunu ve bu konuda ki gelişimi çok rahatlıkla gözler önüne sermektedir. Bizim amacımız yüzde yüze ulaşmak. Buradan bir kez daha tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimizin müstakil anaokulu yaparak fiilen destek vermesi yüzde yüz başarıya ulaşma konusunda çok büyük yardımcımız olmaktadırlar. Biz bu yüzde 82’lik oranı, inşallah eylül ayına kadar çok daha yukarıya çıkarıp, hedef olarak yüzde yüzü yakalamayı planlıyoruz. Tüm hayırseverlerimizi okul yapma konusunda milli eğitime destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Vali Yavuz Erkmen, çocuklara ve öğretmenlere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdi.

Okul Öncesi Eğitim Şenliği kutlamaları kapsamında, 24 Mayıs 2010 günü saat 17.00’de şenlik yürüyüşü yapıldı. 25 Mayıs 2010 Salı günü saat 16.00‘da velilerine yönelik Sevindik Ferit Küçüka Nikah Sarayı’nda, Yrd. Doç. Dr. Hülya Gülay tarafından konferans verilecek. Aynı gün saat 16.30-19.00 saatleri arası Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda Esentepe 23 Nisan Anaokulu, Bahçelievler Anaokulu, Şenay Öztürk Anaokulu atölye çalışması gerçekleştirecek.

Okul Öncesi Eğitim Şenliği, 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 16.00‘da Fatih Bilgi Evi ve Etüt Merkezi Konferans Salonu’nda Yrd. Doç. Dr. Hülya Gülay tarafından velilere yönelik konferans verilecek, 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 16.30-19.00 saatleri arası Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda Fahri Akçakoca Anaokulu, Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu, Saime Aslan Anaokulu atölye çalışması gerçekleştirecekler.

27 Mayıs 2010 Perşembe günü saat 17.30’da Bayramyeri Meydanı’nda Okul Öncesi Fuarı ve Şenliği açılışı yapılacak. 29 Mayıs 2010 günü ise saat 14.00–16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden Prof. Dr. Nilgün Metin tarafından, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Küçük Üstün Yetenekliler” konulu konferans verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı