REKLAMI GEÇ

Okul öncesinde büyük başarı

Okul öncesinde büyük başarı

Denizli, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre okul öncesi 5 yaş grubunda Ege Bölgesi’nde birinci, Türkiye genelinde ise 3. sırada.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2016 Çarşamba, 16:05

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Acıpayam İlçesi ziyareti kapsamında Acıpayam Anaokulunu gezdi. Anaokulunun fiziki yapısını inceleyen ve okul yöneticilerinden bilgi alan Oğuz, okul öncesi eğitimin önemini vurguladı.

denizli-milli-egitim-okul-oncesi-egitim-basarisi-ic-1

Metropol ilçelerde ulaşılan standartların ilçelerde de yakalandığını belirten Oğuz, Acıpayam ziyaretinde yaptıkları çalışmaların sonuçlarını net bir şekilde gördüklerini söyledi.

Oğuz, “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okulöncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özgüvenli bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

denizli-milli-egitim-okul-oncesi-egitim-basarisi-ic

EGE BÖLGESİ’NDE BİRİNCİYİZ
Denizli’nin eğitimdeki geldiği aşamaya ilişkin rakamsal bilgiler de veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Denizli olarak okul öncesi 5 yaş grubunda 2014-2015 eğitim öğretim yılı bakanlık verilerine göre %95.72 oranla Türkiye 3.sü, Ege Bölgesi’nde ise birinci sıradayız. Okul öncesi 3-5 yaş genelde %63.4, ilkokulda %100, Ortaokulda %98.5, Ortaöğretimde %85.1 okullaşma oranına ulaştık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı