REKLAMI GEÇ

Okul öncesinde önemli başarı

Okul öncesinde önemli başarı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, il genelindeki bağımsız anaokulu müdürleri ile bir araya geldi. Oğuz, “Denizli’nin okul öncesi eğitimde Ege Bölgesi’nde birinci, Türkiye genelinde ise 3. olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2015 Pazartesi, 16:24

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürü Mustafa Vural, Pamukkale İlçe Millî Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç ve anaokulu müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 3-6 yaş arası kabul edilen okul öncesi eğitimin amacının, çocuğun her yönden gelişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

Oğuz, “Çocuklarımızı uygun eğitim ve yaklaşımla okullu olmaya hazırlayan okullarımızın çocuk psikolojisi üzerinde beklenen olumlu etkiyi sağlayabilmesi için idarecisi ve personelinin yanı sıra beslenme ve gıda kalitesi de önemlidir. Henüz kendi sağlığı konusunda biçimlenmemiş olan yaş grubunun yürüdüğü, oturduğu, beslendiği ortamların temizliği sağlık koşullarına uygun; mekânları güvenli ve işlevsel bir biçimde donatılmış olmalıdır. Tüm okullarımızı en modern şekilde donatmak ve fiziksel koşullarını iyileştirmek için çalışıyoruz “ dedi.

Denizli’nin okul öncesi eğitimde önemli noktalara geldiğini anlatan Oğuz, “Okul öncesi eğitimde geldiğimiz son nokta itibari ile Türkiye 3.sü, Ege Bölgesi 1.siyiz. Okul Öncesi 5 yaş grubunda 2014-2015 eğitim öğretim yılı bakanlık verilerine görev %95,72 okullaşma oranına sahibiz. İl genelinde bağımsız anaokulu sayımızı 64’e çıkardık. 16 bin civarında öğrencimiz okulöncesi eğitimlerine devam ediyor. Birbirinden değerli 872 okul öncesi öğretmenimiz var. Yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından Şube Müdürü Mustafa Vural yapılan çalışmalar ve hedefler hakkında bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı