REKLAMI GEÇ

OKULDA “GÜÇLENDİRME” KRİZİ

Depreme karşı güçlendirme çalışmalarına Temmuz ayında başlanan Merkez İlköğretim Okulu, önümüzdeki hafta başlayacak eğitim öğretim yılına yetişemeyecek. Okuldaki çalışmaların en az iki hafta daha devam edecek olması “öğrencilerin can güvenliğinin inşaat yüzünden tehlikeye düşeceği” gerekçesiyle velilerin tepkisini çekiyor..

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2007 Pazartesi, 00:00

Merkez İlköğretim Okulunda temmuz ayında başlatılan deprem güçlendirme çalışmalarının yeni öğretim yılı açılışına yetiştirilemeyeceğinin ortaya çıkması valileri ayaklandırdı. Önümüzdeki hafta ders başı yapacak öğrencilerin başka okullara gönderilmeye hazırlanıldığı iddiaları da ortalığı karıştırdı. Dün eğitime başlayan anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri, inşaat şantiyesi halindeki okul bahçesinde teneffüs yaparken, veliler bu duruma tepki gösterdi.

Şu anda Denizli Merkez’deki Hürriyet İlköğretim Okulu ve Merkez İlköğretim Okullarında depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. İnşaatlyarın okulların açılış günü olan 17 Eylül 2007 tarihine yetişmeyeceği iddiaları velilerin tepkisine yol açarken Hürriyet İlköğretim Okulu yetkilileriyeni döneme zamanında başlayacaklarını bildirdi.

Merkez İlköğretim Okulunda ise inşaat devam ederken okulun deprem güçlendirme çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağı öğrenildi. Güçlendirme çalışmalarını yürüten firma yetkilileri kendilerine projenin 20 günlük bir gecikme ile geldiğini belirterek, inşaatın okullar açıldıktan üç hafta sonra tamamlanacağını söyledi.

Dün 2007- 2008 yılı eğitim öğretim yılına başlayan ana okulu ve birinci sınıf öğrenciler ise halen inşaatı devam eden okul bahçesinde inşaat malzemeleri arasında teneffüs yaptı. İnşaatın bitirilmemesine tepki gösteren veliler çocuklarının güvenliğinden şüphe ettiklerini belirterek “Okul güçlendirme projesi için zamanında neden projeler hazırlanıp inşaat başlamamış. Çocuklarımız başka okullarda eğitime başlayacak ve okulundan soğuyacak. 15 gün boyunca başka okulda, başka ortamda dersine başlayacak. Yaz tatili boyunca bu sıkıntılar neden göze alınmadan işlem yapıldı. Önümüzdeki hafta okullar açılıyor. Çocuklarımız inşaatı bitmemiş okulun çevresinde oynayacak. İnşaat çalışmaları sürerken çocuklarımızın güvenliğinden şüphe ediyorum. Yetkililerin gerekli önlemleri almasını istiyoruz” dediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı