REKLAMI GEÇ

Okullar Açıldı

Yeni eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılına ilimizden toplam 163 bin öğrenci merhaba dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2007 Pazartesi, 00:00

2007- 2008 eğitim ve öğretim yılı başladı. Uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden çalan ziller ile birlikte binlerce öğrenci okuluna koştu. İlimizde ise toplam 120 bin orta öğretim, 38 bin orta öğretim ve 5 bin anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 163 bin öğrenci okula başladı. 163 bin öğrenci ile birlikte il genelinde bulunan 370 ilköğretim, 92 lise ve 15 anaokulu da hizmete başladı. Okula yeni başlayan öğrencilerin ise heyecanlı oldukları gözlendi. Aileleri ile birlikte okula koşan öğrenciler, okula yeni başlamanın heyecanı ile gözyaşı döktü.

Uzmanlar aileleri uyarıyor.

Okula yeni başlayan öğrenci velilerinin nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi veren Denizli Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Öz “İlk defa okula gönderilecek çocuklar ev ortamın dan ayrılıp değişik bir ortama girecekleri için kişiliklerine, beklentilerine göre değişik tepkiler gösterirler. Bazı çocuklar tepkisini okul korkusuyla ortaya koyarlar. Bu çocuklar okula gitmek istemezler, zorlandıkları zaman büyük tepkiler gösterirler. Bu durum genellikle anaokuluna veya ilkokul 1.sınıfa başlayan çocuklarda görülmektedir. Ama pek çoğu da kısa sürer ve çocuk okuluna alışır ve sever. Bazı çocuklarda ise sorun oluşturacak düzeyde kendini belli eder. Anne ve çocuk arasında çok sıkı ilişkilerin olması, anneyi yitirme korkusu, anne babanın çocuğa bir şey olacakmış gibi aşırı kaygısı, annenin çocuğu sokağa başka çocuklarla oyuna göndermemesi, annenin çocuğu devamlı gözü önünde, kontrolünde tutması okula başlama sırasında soruna yol açabilir. Çocuğun bu gibi durumlarda mutlaka bir profesyonelden yardım alınarak yönlendirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Okullarda tadilata devam

Okullardaki deprem güçlendirme çalışmasının bitmemesi ise birçok öğrencinin başka okullarda eğitim ve öğretime başlamasına neden oldu. 2 okulda devam eden deprem güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Merkez İlköğretim Okulu yeni eğitim yılana yetişmedi. Orta öğretimde eğitim gören öğrenciler başka okullara dağıtıldı. Hürriyet İlköğretim Okulundaki deprem güçlendirme çalışması ise tam zamanında bitirildi ve hizmete açıldı. Merkez İlköğretim Okulundaki çalışmaların ise hafta sonu biteceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı