REKLAMI GEÇ

Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Denizli’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 183 bin 255 öğrenci yarın karnelerini alarak yaz tatiline çıkacak. Okullarda karne heyecanı yaşanırken, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, anne ve babaları uyardı, “Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2016 Perşembe, 15:03

2015-2016 eğitim öğretim yılı yarın sona eriyor. Denizli’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 786 okulda eğitim gören 183 bin 255 öğrenci karnelerini almaya hazırlanırken, 14 bin 216 öğretmen da yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bir eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini belirterek, “Denizli’de, 78 okul öncesi eğitim kurumunda 17bin 340, 308 ilkokulda 58.in 286, 246 ortaokulda 54 bin 538, 149 lise ve dengi okulda öğrenim gören 53 bin 91 öğrencinin karne alacağını açıkladı. Toplamda 786 okulda görevli 14 bin 216 öğretmen ile bir eğitim öğretim faaliyetini tamamlamış olmanın heyecanının yaşandığını dikkat çeken Oğuz, öğretmen, öğrenci, anne ve babalara seslenerek, “Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirin” uyarısında bulundu.

ÖĞRETMENLİK HEM GÖNÜL HEM ZİHİN İŞİ
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ve her öğrenci özeldir” sözünü hatırlatan Oğuz, “Öğretmenlik mesleğinin hem zihin hem de gönül işi olduğunun bilinci ile çok hızla değişen ve bilginin en değerli kaynak olduğu günümüzde, sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi devam ettireceğinize yürekten inanıyorum. Biliyorum ki, mesleğimiz çok değerli ve özel bir meslek, işleriniz yoğun, görev ve sorumluğunuz ağır; ama ortaya çıkan eserle gurur duymak da bir o kadar keyiflidir” dedi.

ANNE VE BABALARA MESAJ
Çocuk yetiştirmenin dünyanın en zor sanatı olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz velilere, “Bugün 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karne heyecanı yaşıyor. Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirin. Unutmayınız ki karnedeki notlar; sizler için de bir değerlendirme fırsatıdır. Yıl boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yaptığınızı ya da yapamadığınızı görmenizi sağlayacaktır. Her çocuğun özel, farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahip olduğunu unutmamak gerekir” uyarısında bulundu.

ASIL SINAV HAYATIN KENDİSİ
Mahmut Oğuz, mesajında öğrencilere şöyle seslendi:
“Asıl sınav hayatın kendisidir. İnsan başarıya çabalayarak ulaşır. Çalışmanın, öğrenmenin zevkine varmış insan için başarmak, sonuçtan başka bir şey değildir. Başarı için yapılacak şey bellidir; öğrenme isteği, azim ve planlı çalışma. Bir yıllık emeğinizin karşılığını aldınız bugün. Sizlerin başarıları; bizler için, geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bizim size olan inancımız çok büyük. Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığınız bu eğitim-öğretim yılı, hayatınızın yeni bir aşamasının da ilk adımı aslında. Sizden; verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.”
Oğuz ayrıca, 18-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan LYS’ ye girecek öğrencileri de başarılar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı