REKLAMI GEÇ

Okullarda süt dağıtımı başladı

Okullarda süt dağıtımı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi, eğitim-öğretim dönemi ikinci yarıyıl ile birlikte yeniden başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2016 Pazartesi, 16:42

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi kapsamında Yardım Sevenler Derneği İlkokulu’nda öğrencilere süt dağıttı.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, projenin 5. yılına girildiğini belirterek, Denizli’de 403 okulda yaklaşık 68 bin 945 öğrenciye ücretsiz süt dağıtıldığını söyledi.

okul-sutu-dagitimi-ic

Kutlu, “2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında; anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokullarda Türk Gıda Kodeksi’ ne uygun ambalajlı, 200 ml. sade, yağlı, UHT kutu sütler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtılacak. Artan sütler komisyon kararı ile mahallinde değerlendirilecek, süt içme izni olan okulun öğrencilerine salı ve perşembe günüleri de dağıtılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı