REKLAMI GEÇ

O okulun ismi 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi oldu

O okulun ismi 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi oldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Denizli’deki okullarından birisi olan Servergazi İlk ve Ortaokulu’na devlet tarafından el konulmasının ardından, ismi de değiştirildi. Eğitim kurumunun yeni ismi “15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2016 Perşembe, 13:59

Denizli Valiliği, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrası, o gece şehit olan vatandaşların maneviyatlarını yaşatılmaya çalışıyor. Darbe girişimi sonrası FETÖ’nün el konulan okullarından birisi olan Pamukkale’nin Aktepe Mahallesi’ndeki Servergazi İlk ve Ortaokulu, Anadolu lisesine dönüştürülerek ismi de değiştirildi.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23/08/2016 tarih ve 8984604 sayılı makam onayı ile Denizli’de 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi adıyla yeni bir Anadolu lisesi açıldı. El konulan okula da “15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi” ismi verildi.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek okulun öğrenci kontenjanının 340 olduğu açıklandı. Bu eğitim kurumuna kayıtlar, 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 3. tercih nakil başvurusu ile yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı