REKLAMI GEÇ

Okuyarak Açılır Kapılar

Okuyarak Açılır Kapılar

Çal’ın Belevi Mahallesi’nde bulunan Halil Uzun İlkokulu idareci ve öğretmenleri anlamlı bir kampanyaya imza attı. “Okuyarak Açılır Kapılar” sloganıyla yola çıkan öğretmenler, kısa süre içinde kendi imkanlarıyla sınıfta özel bir yer hazırladı, burada öğrenciler ile velileri bir araya getirdi. Öğrencilere zeka oyunları öğretildi, her hafta bir veli de çocuklara kitap okudu, hikayeler anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2016 Pazar, 15:55

Çal’ın Belevi Mahallesi’nde bulunan Halil Uzun İlkokulu öğretmenleri ile öğrencileri el ele verdi, çok özel bir projeyi hayata geçirdi.

Sınıf öğretmeni Hasret Akyol’un başlattığı “Okuyarak Açılır Kapılar” projesi, tüm okul ile birlikte mahalleyi de aynı amaç için birleştirdi. Hasret Akyol’un birkaç paleti masa ve oturma gruplarına dönüştürmeye çalışmasıyla başlayan projeye okul müdürü ve diğer öğretmenler de dahil oldu.

Okul Müdürü Musa Sürer projenin geliştirilmesi ve maddi kaynak sağlanması bölümünü üstlendi, öğretmenler Tuğba Gürcan ve Uğur Korkut sınıf duvarlarının boyanması ve süslenmesini üstlendi. Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Sarı araç gereç temin ederek elini taşın altına koydu, okul hizmetlisi Hüseyin Huy da mesaisinin dışında boyama ve tamirat işlerine yaptı.

cal-belevi-ilkokulu-2

Öğrenci velileri de projenin içinde aktif rol oynadı. İmece usulüyle gerçekleştirilen proje velilerin paletlerden hazırlanan oturma gruplarını giydirdi, kısa süre içinde Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu, çok özel bir sınıfa sahip oldu.

cal-belevi-ilkokulu-1

AMAÇ DA, ÇABA DA ÇOK ÖZEL
Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu’nda alkışı hak eden bu çalışmanın amacı da ortaya konan çaba da çok özel. Sınıfı daha renkli hale getirip, öğrencilerin okulu sevmeleri, veliler ile kurulan bağ sayesinde sahiplenmelerini artırmayı hedefleyen çalışma kısa sürede sonuç verdi.

cal-belevi-ilkokulu-3

Hazırlanan bölüm sayesinde kitapları dolaplardan çıkaran öğretmenler, öğrencilerin çok daha kolay ulaşmalarına imkan tanıdı, bu da öğrencilerdeki okuma alışkanlığını geliştirdi.

Projeyle farkındalık yaratmaya çalışan, bunu da başaran Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu idarecileri ile öğretmenleri, küçük kaynaklar ile nelerin başarılabileceğini de net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

cal-belevi-ilkokulu-5

OKUL RENKLİ ÇAKIL TAŞLARIYLA BULUŞTU
Projenin ilk ve önemli adımı olan sınıfın hazırlanmasının, çakıl taşlarıyla buluşmasının ardından proje uygulamaya kondu. Projenin ilk aşamasından itibaren çalışmanın içinde yer alan öğrenci velileri dönüşümlü olarak çocuklarına kitaplar okudu, hikayeler anlattı.

cal-belevi-ilkokulu-4

“Okuyarak Açılır Kapılar” diyerek yola çıkan Çal Belevi Halil Uzun İlkokulu idareci ve öğretmenleri, öğrencilerin yanı sıra velilere de kitap okuma alışkanlığı kazandırdı. Öğrenciler kitap okumanın yanı sıra, sınıflarındaki bu renkli köşede zeka oyunları oynayarak, eğitimlerini bir adım daha ileri götürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı