REKLAMI GEÇ

Onlar okula gidemiyor

Onlar okula gidemiyor

Yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler eğitimden uzak kalmıyor. Okula devam edemeyen 57 öğrenciye evlerinde, 66 öğrenciye de tedavi gördükleri hastanelerde eğitim veriliyor. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, evde eğitim hizmeti alan bedensel ve zihinsel engelli Havvanur Tahtakım’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2015 Salı, 08:55

Yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle okullarından ayrı kalmak zorunda kalan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulaması sayesinde eğitimlerinden uzak kalmıyor. Rahatsızlıklarından dolayı okula devam edemeyen 57 öğrenciye “Evde Eğitim Hizmeti”, hastanelerde sürekli tedavi gören 66 öğrenci de “Hastanede Yatarak Eğitim Hizmeti” veriliyor.

Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz evde eğitim hizmeti alan bedensel ve zihinsel engelli Havvanur Tahtakım’ın evine giderek ziyaret etti. Oğuz’a ziyaretinde, Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Polis Amca Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okul Müdürü Hakan Tokat ve okul öğretmenleri eşlik etti.

Babası inşaat işçisi olan ve 2006 doğumlu Havvanur’un eğitimini yerinde gören ve isteklerini soran Müdür Oğuz, küçük Havvanur’a şifa diledi.

Oğuz, “Havvanur çok güzel bir kızımız. Hayatta kimse ne zaman ne olacağını bilemez. Bugün sağlıklıyız ama yarın ne olacağımızı bilemiyoruz. İlimiz özel eğitim alanında çok iyi yerlerde. Bu değerli yavrularımızın hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak için çaba gösteriyoruz. Engelli çocuklarımız için ileride yaşam evleri tarzında yurtlar kurulması için bakanlıklarımız tarafından çalışmalar yürütüyor. Her zaman yavrularımızın ve ailelerinin yanındayız. Zorunlu eğitim çağında olan engelli çocukların ‘Evde Eğitim Hizmeti’nden yararlanabilmesi için tam teşekküllü hastanelerden rapor alarak Rehberlik Araştırma Merkezi’ne (RAM) başvurmaları gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı