REKLAMI GEÇ

ÖSS birincilerine altın

2006-2007 ÖSS sınavını kazanan Türkiye genelinde ilk yüze giren Denizli’den yedi öğrenci Vali Hasan Canpolat tarafından altınla ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Bağbaşı Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül törenine Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Lise müdürleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen yemekli ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Denizli’nin eğitim yönünden istenen düzeyde olduğunu ve eğitimdeki gelişmelerin sürdüğünü belirterek, “ Eğitime %100 destek sıralamasında Denizli ilk sıralarda yer almaktadır. Bütün okullarımızda bilgi teknolojileri sınıflara kuruldu. 476 okulumuzun 468’i sürekli internet bağlantısına sahip. Denizli 2006-2007 ÖSS’de Eşit Ağırlıkta Türkiye birincisi, sözel ve sayısalda Türkiye ikincisi. Bu bizim için gurur verici bir durum” dedi.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi de Türkiye’de son yıllarda eğitime ayrılan kaynağın en büyük payı oluşturduğunu belirterek, “ Bu milletin gelecekte ufkunu aydınlatacak gençlerimizin yetişmesi memnuniyet verici. Biz de belediye olarak eğitimimizin gelişmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Başarılarından dolayı bu gençlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Vali Hasan Canpolat, Denizli’nin ÖSS sınavında elde ettiği başarının önemli olduğunu, ancak ülke genelinde olduğu gibi Denizli’ye de bakıldığında üniversite sınavında önemli dereceler elde eden öğrencilerin Fen ve Anadolu Liselerinden mezun olan öğrenciler olduğunu belirterek, “ Düz liselerden mezun olan öğrencilerimizin başarı oranları Anadolu ve Fen liselerinden mezun olan öğrencilerimize göre oldukça düşük. Denizli’de ÖSS sınavında kazanan ilk bin öğrenci içerisine giren 148 öğrenciden 143’ünün Fen ve Anadolu liselerinden mezun olmaları bunun bir göstergesi. Bu çok önemli bir problem. Bu durum şu sonucu ortaya çıkarıyor: Üniversite sınavının sonucu OKS sınavı yapılınca belli oluyor. Anadolu ve Fen liselerinin mevcudu nitelikli Fakülte ve yüksekokulların tamamının ihtiyacını karşılıyor. Bu da bize gösteriyor ki eğitim sistemimizin kronikleşen birçok sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Başarıları kutlarken başarısızlıkları da sorgulamamız gerekiyor. Türkiye’de sınavla girilen okulların haricinde yalnızca meslek liseleri olmalı. Onun haricinde diğer adlar altında Liseler olmamalı. Çünkü bu okullarımızdan mezun olan öğrencilerimiz bir meslek sahibi de olamadıkları için işsiz kalmaktadırlar. Türk milletinin en önemli değeri çocuklarımızdır. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini isteriz ve bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmamız gerekiyor. Türkiye çapında önemli bir başarı elde eden öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi, ailelerini ve emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2006-2007 ÖSS sınavında kazanan ilk yüz öğrenci arasına giren öğrenciler Vali Hasan Canpolat ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi tarafından altınla ödüllendirildiler.

ÖSS sınavında ilk yüz öğrenci arasına giren Denizli’li öğrenciler, okulları ve dereceleri şunlar: Burçin Çakır (Özel Servergazi Fen Lisesi) Türkiye 18.si, Gizem Kaval (Erbakır Fen Lisesi) Türkiye 41.si, Nilgün Yelpaze (Denizli Anadolu Lisesi) Türkiye 47.si, Sezgin Demiralan (TEV Anadolu Lisesi) Türkiye 54.sü, Gülçin Tirelioğlu (Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi) Türkiye 73.sü, Hanım Yılmaz (Kazım Kaynak Lisesi) Türkiye 76.sı, Emrah Barlın (Denizli Anadolu Lisesi) Türkiye 82.si.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı