REKLAMI GEÇ

Özel eğitim masaya yatırıldı

Özel eğitim masaya yatırıldı

2013-2014 eğitim öğretim yılı tüm hızı ile devam ederken Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ilimizde özel eğitimin geldiği nokta ve gelecek hedeflerini özel eğitim dernekleri, okul aile birlikleri ve okul-kurum müdürleri ile birlikte değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2014 Cumartesi, 11:01

Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler İlkokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Şube Müdürü Mustafa Vural, Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Millî Eğitim Müdürleri, özel eğitim dernek başkanları, özel eğitim okulları okul aile birlikleri başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve özel eğitim okul müdürleri katıldı.

Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Denizli bir model il. Biz bu kavramı en iyi şekilde devam ettirmek için çabalıyoruz. Özel Eğitim alanında her toplumdaki bireyin engelsiz hayat sürmesi ve sorunsuz bir hayat yaşamasını sağlamaya çalışmaktayız. Özel eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımıza özel eğitim okullarımızda yaşam kalitelerini yükselterek, engellerini minimuma indirme çabası içerisindeyiz. Buradaki en büyük destekçimiz siz derneklerimiz ve okul aile birliklerimizsiniz. Sizlerle birlikte çok güçlüyüz. Verdiğiniz desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim. İlimiz eğitim sevdalısı. Şuanda aramızda bulunan kaymakamlarımız her ortamda her yerde bize büyük destek veriyorlar. Bu bizim için büyük bir avantaj. Avantajlarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Okullarımızı model okullar haline getirmek için çalışmalarımız var. Fiziki anlamda mükemmelliği yakalamak istiyoruz. Tabi ki bunun üzerine başarıyı da eklediğimizde bütün taşlar tamamlanmış olacaktır. Bütün anaokullarımızı çocuklarımızın seveceği ve albenili hale getiriyoruz. Aynı şekilde ilkokul, ortaokul ve liseler içinde bu şekilde çalışmalarımız var. 2023 Vizyonunu yakalamak için 500 kişilik bir ekiple yürüttüğümüz çalıştayımızı 30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz ikili öğretimden kurtulmak, aynı binayı kullanan ilkokul ve ortaokulları ayırmaktır. Hayırseverlerimizin çok büyük desteği var. Biz bir aileyiz, desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Değerlendirme toplantısı protokol konuşmalarının ardından özel eğitim konularında karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam etti.

Yorumlar

ayhan   -  Bağlantı 22 Ekim 2014, 20:18

norm fazlası sınıf öğretmenlerini özel eğitime görevlendirerek mi model bir il olunuyor? hem o çocuklara hem öğretmenlerine haksızlık değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı