REKLAMI GEÇ

Özel okul öğrencisine 3 bin lira destek

Özel okul öğrencisine 3 bin lira destek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez özel okullarda okuyan öğrencilere vereceği destekle ilgili ayrıntılar netleşti. Okula göre yıllık 3 bin lirayı bulan destekten yararlanmak için başvurular 18 Ağustos’ta bitiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2014 Çarşamba, 10:27

Milli Eğitim Bakanlığı, yıl özel okullarda okuyan öğrenciler için teşvik sağlayacak. Çocuğunu özel okulda okutmak isteyen ailelere verilecek destek, okul öncesinden liseye kadar tüm eğitimi kapsıyor. 2 bin 500 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen miktarlarda destek sağlanırken, Denizli için ayrılan toplam kontenjan 2 bin 724 olarak belirlendi.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK
Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı e-kılavuza göre başvurular 18 Ağustos’ta sona erecek. Bundan sonra süreç şöyle işleyecek:
“Eğitim desteği verilecek özel okullar ile destekten yararlanabilecek öğrenciler, 28 Ağustos’ta ilan edilecek. 4 Eylül’de ise destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. Destekten yararlanabilecek öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül’de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül’de belli olmasının ardından kesin kayıtlar bu tarihten itibaren 18 Eylül’e kadar yapılacak. Yedek öğrenci kayıtları ise 19 Eylül’de ilan edilip, 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek.”

3 BİN 500 LİRAYA KADAR DESTEK
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, desteğin öğrenim süresi sonuna kadar devam edeceğini belirtirken, başarısızlık ve sağlıkla ilgili durumlarda desteğin kesileceği uyarısını yaptı. Oğuz, “Yayınlanan e-kılavuza göre; öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35’i kasım, yüzde 35’i şubat ve yüzde 30’u haziranda olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecek. Veliler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek. Bu nedenle veliler, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirleyecek. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Okul öncesinde 2 bin 500 TL, ilkokullarda 3 bin TL, ortaokullarda 3 bin 500 TL, liselerde ise 3 bin TL katkıda bulunulacak” dedi.

Denizli’de okul öncesinde 387, ilkokulda 552, ortaokulda 895 ve ortaöğretim 889 olmak üzere 2 bin 724 öğrenci bu fırsattan yararlanarak eğitim öğretim desteği almaya hak kazanması öngörülüyor.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 13 Ağustos 2014, 17:26

Saçma bir uygulama.Zaten çocuğunu özel okula gönderen anne-babanın maddi durumu iyidir.Bir de üstüne devlet mi para verecek.Bu vereceğiniz paralarla yeni okullar yapıp yeni öğretmen kadroları açın da çocuklar 40 kişilik sınıflardan kurtulsun.Çocuklara devlet okullarında daha iyi fiziki ortamlar hazırlansın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı