REKLAMI GEÇ

PADAM’da tanışma günü

PADAM’da tanışma günü

Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören 50 ülkeden 120 dolayında öğrenci, düzenlenen tanışma günü etkinliğinde bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2014 Salı, 15:42

PAÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PADAM)’ninuluslararası tanışma gününe Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, dekanlar, öğretim üyeleri ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, yaklaşık 50 ülkeden 120’ye yakın öğrenciye Türkçe öğrettiklerini belirterek, “PADAM, ilk kez geçen sene öğrencilere resmi olarak kapılarını açtı. Bu sene ikinci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz kısa sürede öğrendikleri Türkçe ile bizlere gösterilerini sunacaklar” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını ifade ederek, “Uluslararasılaşmada Türkçeyi hakim kılmak, bütün kurallarına göre öğretmek çok önemli bir görev. Bu görevi yerine getiren üniversitemiz öğretim üyelerine teşekkür ederim. Türkçe eğitiminin verildiği merkezimizde uluslararası öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yaparak, bu öğrencilerin velileri ve koruyucusu olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıttı, Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söyledi ve dans gösterisi sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı