REKLAMI GEÇ

PADAM’lı öğrencilerin bahar keyfi

PADAM’lı öğrencilerin bahar keyfi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, Bahar Bayramı’nı Çamlık Parkı’nda kutladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2014 Salı, 17:52

Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve öğretim elemanlarının eşliğinde Çamlık’ta bir araya gelen öğrenciler, çeşitli etkinliklerle baharı karşıladı. Kazak ve Kırgız öğrencilerin hazırladığı yemekler, beğeniyle tüketildi. Yöresel oyunlar, halat çekme ve ip atlama gibi çeşitli eğlencelerin sergilendiği etkinlikte Kırgızistan, Kazakistan, Türkistan, ABD, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

AMAÇ YÜZDE 100 ARTIŞ
Türk üniversitelerinde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısının 2014 yılı itibariyle 54 bin kişiye ulaştığını belirtenMerkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, amaçlarının Pamukkale Üniversitesi’ne düşen oranı gelecek yıl yüzde 100’ün üzerinde arttırmak olduğunu söyledi.Doç. Dr. Sarıca, mevcut öğrencilerin mutluluk ve memnunluk duygularının başarı oranlarını olumlu etkilediğini ve bu durumu, Türkçenin nitelikli öğretimi için ikincil bir araç olarak gördüklerini bildirdi.

KENT HAZIR OLMALI
Türkiye’deki eğitimin niteliği, eğitim ve yaşam koşullarının uygunluğu, burs seçenekleri ile ülkemizin kültürel yapısının yabancı öğrenci kabulüne açıklığının etkili olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sarıca, Denizli’nin çok yakın bir zamanda bir evrensel üniversite kentine dönüşeceğini, kentin buna hazır olması gerektiğini, kent plan ve haritalarının uluslararası öğrencilerin de gözetilerek hazırlanmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı