REKLAMI GEÇ

Yeni Dünya Düşünce ve Araştırma Merkezi kuruldu

Yeni Dünya Düşünce ve Araştırma Merkezi kuruldu

Büyük Menderes Havzası Düşünce Platformu’ değerlendirme toplantısı Denizli’de yapıldı. Platform üyeleri çalışmalarına Yeni Dünya Düşünce ve Araştırma Merkezi (YEDDAM) adı altında sürdürme kararı aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2017 Cuma, 17:10

Aydınlı ve Denizlili 40’a yakın akademisyen, işadamı, eğitimci, mühendis ve çeşitli meslek gruplarına sahip alanında uzman birçok ismin bir araya gelerek kurduğu Büyük Menderes Havzası Düşünce Platformu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Danışmanı İbrahim Akman’ın ev sahipliğinde Aydın Belediyesi eski Başkanlarından Ali Aksüt’ün başkanlığında 2’nci toplantısını gerçekleştirdi.

YEDDAM KURULUYOR
PAÜ Sosyal Tesisleri İktisadi İşletmesinde gerçekleşen, Aydın ve Denizli’den önemli isimlerin katıldığı toplantıda ‘Menderes Havzası Düşünce Platformu, çalışmalarını kısa adı YEDDAM olan Yeni Dünya Düşünce ve Araştırma Merkezi adıyla sürdürme kararı aldı. Tüzük çalışmalarının gözden geçirildiği toplantıda konuşan PAÜ Rektör Danışmanı İbrahim Akman, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Aydın ve Denizli’den birçok ismin bir araya gelerek ortak hedefler belirlemesinin önemine vurgu yaptı.

ESAS OLAN DEVLETTİR
Tüzük çalışmalarının sona ermesinin ardından resmen kurulacak olan YEDDAM hakkında bilgi veren Kurucu Başkan Ali Aksüt ise, taslak tüzük çalışmasını kurul üyeleriyle paylaştı. Bir dönem başkanlık yapılmasına dair tüzükte madde olduğunu ifade eden Aksüt, “Mahkeme kadıya mülk değil. Bizler hayat mutfağının nöbetçileriyiz. Esas olan devlettir” dedi.

Aksüt, YEDDAM’ın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda projeler, araştırmalar yapmak ve bu araştırmalarını öneri ve rapor olarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek amacı ile kurulduğunu vurguladı.

ÖMER HALİSDEMİR VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI
Toplantı, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde büyük bir kahramanlık örneği göstererek darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vuran şehit Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere şehitler için okunan Kur’an tilaveti ile sona erdi.

REKTÖR BAĞ’A TEŞEKKÜR
Pamukkale Üniversitesi kampusuna dikilen, birinci sütunda PAÜ Senato Kararı, ikinci sütunda Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ şiiri, arka sütunda ay yıldız ve kaidede Ömer Halisdemir’in hayatı yer aldığı Şehit Ömer Halisdemir’in büstünü ziyaret eden YEDDAM kurucular kurulu, 15 Temmuz şehitlerine yönelik duyarlılığından ötürü Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı