REKLAMI GEÇ

PAÜ Biyoloji Kongresi başladı

PAÜ Biyoloji Kongresi başladı

20. Ulusal Biyoloji Kongresi, uluslar arası katılımla PAÜ’ nün ev sahipliğinde başladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2010 Salı, 16:56

Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken açılışa Vali Yardımcısı H. İbrahim Ertekin, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve davetliler katıldı. Kongrenin ilk dersini Max Kasparek verdi.
Açılışta konuşma yapan Biyoloji Bölümü Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurul Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, biyoloji alanında uzmanlaşmış akademisyenlerle genç biyologları bir araya getirmiş olmaktan duyduğu memnuniyete değinirken, başta Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu kongrede, biyoloji alanında yapılan yeniliklerin nabzını tutmayı amaçladıklarını dile getiren Prof. Dr. Şen, yeni ufuklar yaratan bir kongre olmasını diledi.
Pamukkale Üniversitesi olarak araştırma ve geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ise, Ar-Ge performansında PAÜ’nün TÜBİTAK Türkiye 3. sü olduğunu hatırlattı. Geçen yıl büyük çapta birçok kongre ve konferans gerçekleştirdiklerini dile getiren Rektör Ardıç, aynı zamanda sosyo kültürel bir üniversite olmak adına birçok sergi, konser ve tiyatro gösterilerinin gerçekleştirildiğini hatırlattı. Prof. Dr. Ardıç, biyoloji alanında çalışmalar yapan uzmanları ağırlamaktan memnun olduklarını ifade ederken, ileride ortak çalışmaların gerçekleştirilebileceği, herkes için faydalı bir kongre olmasını diledi.
Açılış konuşmalarının ardından Max Kasparek, kürsüye gelerek kongrenin açılış dersini verdi. Aynı günün akşamında ise Gölbahçe’de resepsiyon düzenlendi. Yerli ve yabancı bilim insanları resepsiyonda günün yorgunluğunu attılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı