REKLAMI GEÇ

PAÜ Düzce’nin bile gerisinde kaldı

PAÜ Düzce’nin bile gerisinde kaldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye’deki üniversitelerin akademik performans sıralamasında, 2006’da kurulan Düzce Üniversitesi’nin bile gerisinde kalarak, listenin ancak 46. basamağında yer alabildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2014 Cumartesi, 16:53

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı,Türkiye’deki üniversiteler ile ilgili 2009’dan buyana yaptığı akademik performans değerlendirme çalışmasının 2014 sonuçlarını açıkladı.

Üniversitelerin kendi konumları hakkında bilgi sahibi olması ve eksiklerini görüp kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla yapılan çalışmanın Türkiye sıralamasında, Web of Science/InCites gibi uluslararası kaynaklar ile ÖSYM’nin yayınladığı verilerinkullanıldığı belirtildi.

URAP Laboratuvarı’nda (University Ranking by Academic Performance) yürütülen bu çalışmanın Teknik kurulunda Prof. Dr. Nazife Baykal, Prof. Dr. Canan Çilingir, Prof. Dr. Ayşen Akkaya, Yrd. Doç. Dr. Murat Perit Çakır, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Acartürk, Dr. Serkan Alkan, Oğuzhan Alaşehir, Buket Aran, Nuray Baltacı, Pelin Canbaz, Murat Koçak, Fatih Ömrüuzun, İlker Koç ve Çağatay Taşcı görev aldı.

Danışma kurulunda ise Prof. Dr. Nusret Aras, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Prof. Dr. Engin Ataç, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Prof. Dr. Attila Aşkar ve Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’a görev yaptı.

2000’DEN ÖNCE KURULAN ÜNİVERSİTELER ARASINDA PAÜ
URAP akademik performans çalışmasının verilerine göre, PAÜ, 2000’den önce kurulan üniversitelerin genel sıralamasında, aynı dönemde kapılarını açan Süleyman Demirel Üniversitesi (26), Kocaeli Üniversitesi (31), Gaziosmanpaşa Üniversitesi (36), Kafkas Üniversitesi (39) ve Mersin Üniversitesi’nin (40) gerisinde kalarak 500-549 puan aralığıyla 43. olabildi.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA PAÜ
Araştırmaya göre, devlet üniversiteleri sıralamasında PAÜ, 2006’da kurulan Düzce Üniversitesi’nin bile gerisinde yer alıyor. Düzce Üniversitesi 35, PAÜ 36. sırada bulunuyor. PAÜ, kendisiyle aynı yıl kurulan Süleyman Demiral Üniversitesi (31), Kocaeli Üniversitesi (25), Gaziosmanpaşa Üniversitesi 30, Kafkas Üniversitesi (32) ve Mersin Üniversitesi’nin de (33) gerisinde kaldı.

TÜM ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI
22 yıllık PAÜ, bu sıralamada da 8 yaşındaki Düzce Üniversitesi’nin gerisine düştü. Düzce Üniversitesi 45, PAÜ ise 46. sırada bulunuyor. Genel sıralamada, PAÜ gibi 1992’de kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi (27), Kocaeli Üniversitesi (32), Gaziosmanpaşa Üniversitesi 37, Kafkas Üniversitesi (40), Mersin Üniversitesi (42) sırada yer aldı.

DÜNYA SIRALAMASINDA PAÜ
Dünya sıralamasında da PAÜ, kendisiyle aynı dönemde urulan bazı üniversitelerin gerisine düştü. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 819, Mersin Üniversitesi’nin 1.069, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 1.088, Kocaeli Üniversitesi’nin 1.148, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin 1.152’nci olduğu listede, PAÜ 1.236’ncı oldu.

Yorumlar

Muhterem ACAR   -  Bağlantı 15 Kasım 2014, 19:26

Yöneticilerin aldığı döner sermaye sıralamasında kaçıncılar acaba? 4 yılda 1.000.000.-TL(Eski ifade ile bir trilyon) nin üzerinde döner alanlar var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı