REKLAMI GEÇ

PAÜ kalite için Mentör Sistemi’ne geçiyor

PAÜ kalite için Mentör Sistemi’ne geçiyor

Pamukkale Üniversitesi daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için Mentör Sistemi’ne geçti. İlk toplantı Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Mentör Dr. Sibel Aksu Yıldırım ile yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2018 Salı, 10:35

Pamukkale Üniversitesi, gönüllü olarak başvurduğu kurumsal dış değerlendirme süreci kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından bu yıl ilk kez başlatılan ‘Mentör Sistemi’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Eğitimin her alanında atılımlar yapan Pamukkale Üniversitesi, kalitesini daha da iyileştirmek adına Yükseköğretim kurumları kurumsal değerlendirme programına gönüllü olarak başvurdu.


Pamukkale Üniversitesi, bu kapsamda YÖKAK tarafından bu yıl başlatılan ‘Mentör Sistemi’ ile kendisine rehberlik edecek olan mentörü, Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ı ağırladı. Ziyarette ilk olarak Rektörlük Senato Salonunda, Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru ve Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, senato ve kalite komisyonu üyeleri ile rektörlük daire başkanlarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kalite artırımının önemine değindi. Rektör Bağ, Pamukkale Üniversitenin, misyon ve vizyonu doğrultusunda hedeflenen başarılara ulaşmak istediklerini ifade etti.
Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise, toplantıda kalite kültürünün yerleştirilmesine vurgu yaptı. Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, kalite güvence sisteminin kurulmasında tüm üniversite çalışanları, dış paydaşlar ve öğrencilerin katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Yıldırım ayrıca, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, topluma hizmet ve idari süreçlerine öncelikle odaklanan uygulamalarda “Planla-Uygula-Kontrol et-Önlem al” (PUKÖ) döngüsünün “Kontrol et” ve “Önlem al” basamaklarının gerçekleştirilmesinin sürekli iyileştirme açısından şart olduğuna vurgu yaptı.
Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, konuşmasının ardından gerçekleştirdiği sunumla da bilgilendirme yaptı. Karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam eden toplantıda çeşitli konularda bilgiler paylaşıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı