REKLAMI GEÇ

PAÜ Rektörü’ne süper danışman

PAÜ Rektörü’ne süper danışman

Pamukkale Üniversitesi’nin Hukuk Müşavirliği’nde görevli iki avukat rağmen Av. Ayşe Rabia Yüreklitürk’ten hizmet alması hukuk camiasında tartışma konusu. Uzun süredir vekaletle PAÜ adına davaları takip eden Yüreklitürk’ün 6 bin TL maaş aldığı öne sürülüyor. Denizli Barosu’ndaki yüzlerce avukata rağmen İzmir’den gelip davaları takip eden Yüreklitürk’ün kendini, sosyal medya sayfalarında PAÜ Hukuk Danışmanı olarak tanıtması ayrı bir soru işareti. Keza, Rektör Bağcı’nın hukuk danışmanı kadrosu yok.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2015 Salı, 18:01

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, bünyesindeki hukuk müşavirliği bölümü ve bu bölümde kadrolu olarak çalışan iki avukata rağmen İzmir Barosu Avukatı Ayşe Rabia Yüreklitürk’ten avukatlık hizmeti alıyor. Uzun bir süredir PAÜ’nün neredeyse tüm idari davalarına Yüreklitürk bakıyor.

NEDEN YÜREKLİTÜRK?
PAÜ’nün, hukuk müşavirliğinde kadrolu 2 avukata rağmen İzmir Barosu Avukatı Yüreklitürk’ten hizmet alması özellikle hukuk camiasında uzun süredir tartışılıyor. Yüreklitürk avukatlık mesleğinden daha çok İzmir’de Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı zamanlarda gündeme geldi. Yüreklitürk bir dönem ak Parti İzmir yönetiminin komple değişmesinde önemli rol almış, ayrıca türbanlı avukat olarak da sık sık ulusal medyada haberlere konu olmuştu. Yüreklitürk son olarak Denizli’de Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Rektör Bağcı’nın siyasi kimliğiyle ön plana çıkmış bir avukatla çalışması da hukuk camiasında tartışılan konulardan.

6 BİN LİRA ALIYOR İDDİASI
Avukat Ayşe Rabia Yüreklitürk’ün ayrıca vekalet ücreti olarak PAÜ’den her ay düzenli olarak 6 bin lira maaş aldığı konuşuluyor. PAÜ bünyesinde iki avukatın görev yapmasına rağmen bu ücretle Yüreklitürk’ün çalıştırılmasının mantığı da tartışmalar arasında. Yüreklitürk halen birçok idari davanın PAÜ vekili olarak duruşmalara giriyor. Ayrıca rutin dönemlerde Yüreklitürk’ün yalnızca bir gün Denizli’ye gidip geldiği ileri sürülüyor. Yüreklitürk’e karşın PAÜ’deki avukatların yaklaşık 4 bin lira civarında maaş aldığı da konuşulan iddiaların arasında.

DANIŞMANIM DİYOR AMA!
Bir diğer tartışma konusu ise Yüreklitürk’ün kendine ait sosyal medya sayfalarında PAÜ Hukuk Danışmanı unvanını kullanıyor olması. Keza hukukçulara göre PAÜ’de Rektör Danışmanı diye bir kadro yok. Bu nedenle Yüreklitürk’ün aldığı ücret karşılığı çok büyük olasılıkla özel kalem bünyesinde sözleşmeli personel olarak gösterildiği de öne sürülüyor.

pau-super-daniman-yurekliturk-i

VEKALETNAMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAY
Yüreklitürk PAÜ ile ilgili davalar için çıkartılmış iki ayrı vekaleti bulunuyor. Vekaletnamelerden biri 2013, bir diğeri ise 2014 tarihli. 2014 tarihli vekaletnamede Hüseyin Bağcı adına asaleten, PAÜ Rektörlüğü adına izafeten vekil tayin edildiği belirtilen Av. Yüreklitürk’ün, PAÜ’den ücret alırken Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın şahsi avukatlığını yapmasının da bir çelişki ve yasal suç teşkil ettiği de ortaya atılan iddialar arasında.

Yorumlar

Hasan   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 10:34

Bu tür haberlerle hem başörtülü hanımlara hem de avukatlık görevini yerine getiren bir bayana iftira atılmış olunuyor. Bu iftiranın nedeni nedir?

Olur Öyle   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 10:03

ACIPAYAM-AŞAĞIMAHALLE

suzan   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 08:58

Bunlardan ala hak yiyen var mıdır acaba?

komodo ejderhası   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 08:57

insan gerçekten hayret ediyor.

Ö.denizli   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 22:00

2 personelin yaşadığı bir sorundan dolayı davasına kadrolu avukatlar bakmazken Ayşe Hoca hiçbir ücret talep etmeden davalara gönüllü olmuştur.Konu ile ilgili bilgi ve belge mevcuttur.İspat istenirse sayfa yöneticisi mail adresinden bana ulaşabilir.

Ö.denizli   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 21:36

Haber kaynağınız detaylı araştırma yapsa Ayşe Hanımın maaş dışındaki görevlendirme,yolluk ve harcırah ücretlerini almadığını da öğrenebilirdiniz.Tek taraflı usulsüz haber yapmamak KİŞİ VE KURUMLARI belirli nedenlerden dolayı karalamamak gerekir.

Ö.denizli   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 21:32

Öncelikle haber kaynağınızın daha detaylı araştırma yapmasını isterdim.Ayşe HAnımın 6000 tl ücret aldığı rivayetten başka birşey değildir.Kurumlarda gerek sözleşmeli gerekse kadrolu görev yapan avukatların aldığı ücretler hemen hemen bellidir.

haydar   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 18:25

hanım kızımız görevini yapsın maşallah, ama paü bu bonkörlüğü her konuda gösteriyor mu acaba, mesela ilçelere görevlendirdiği kişilerin yolluklarını, yevmiyelerini ödüyor mu? yoksa deniz bitti deyip üstüne mi yatıyor?

deniz   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 18:07

bu haberi okuyan 100 kişiye sorun şaşıran varmıdır acaba:)bunlar artık normal şeyler türkiyede:)herkes konuşur onlar yapar…

AY   -  Bağlantı 1 Eylül 2015, 18:06

YENİ TÜRKİYE

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı