REKLAMI GEÇ

PAÜ Spor Merkezi’ne Şehit Ömer Halisdemir’in büstü dikildi

PAÜ Spor Merkezi’ne Şehit Ömer Halisdemir’in büstü dikildi

Darbeci generali öldürerek 15 Temmuz’daki hain girişimin engellenmesi yolunda önemli bir adımın atılmasını sağlayan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’e Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ) bir vefa daha. Önce PAÜ Senatosu kararıyla Halisdemir’in ismi spor merkezine verilirken, şimdi de o merkezin önüne büstü dikildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 17:28

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in büstü, Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Heykeltıraş Barış Bozok’un 20 günlük çalışmayla hazırlandı. 5×3 metre ölçeklerinde hazırlanan projede, üç sütun ve bir kaide bulunuyor. Birinci sütunda PAÜ Senatosu’nun kararı, ikinci sütunda Arif Nihat Asya’nın şiiri, arka sütunda ay yıldız ve kaidede Ömer Halisdemir’in hayatı yer alıyor. Mermer kaide üzerine polyester bronz eskitme ile yapılan büst, orta kaidenin üzerinde ve 80 cm x 70 cm ebatlarında.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Toplumca içinden geçtiğimiz şu zor günlerde, birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Geçmişte bunu başarmış bir millet olarak tekrar aynı duyguları yakalayacağımıza inanıyorum. İçinden çıkardığı sayısız kahramanla büyük işler başarmış olan milletimiz, 15 Temmuz’da bunu bir daha ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için, gözlerini kırpmadan şehadete koşan neferlerinden biri olan Ömer Halisdemir de tarihin seyrini değiştirerek, adını altın harflerle tarihin sayfalarına yazmıştır. Onun adını ve kahramanlığını yaşatmak ve tarihe görsel bir belgede bırakabilmek adına hazırlanan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı