REKLAMI GEÇ

PAÜ, tekstilde Japonlar ile ortak çalışma yapacak

PAÜ, tekstilde Japonlar ile ortak çalışma yapacak

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ), Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) Mevlana Değişim Programı çerçevesinde sunduğu “Türk ve Japon Tekstil Kullanıcılarının Görsel ve Duyusal Tercihleri” projesi, 153 başvuru arasında kabul edilen 23 projeden birisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 10:41

Üniversitelerin araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi, yurt dışındaki üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimini amaçlayan YÖK’ün proje tabanlı Uluslararası Değişim Programı uygulamaya konuldu. Program, 2016-2017 döneminden itibaren “ülke odaklı”, “proje tabanlı” ve “alan odaklı” olarak yürütülecek.

pamukkale_universitesi_tekstil_projesi-ic

“Türk ve Japon Tekstil Kullanıcılarının Görsel ve Duyusal Tercihleri” projesi kabul gören PAÜ, uygulama süreciyle ilgili YÖK’le sözleşme imzaladı. Sözleşmeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ imzaladı. İmza törenine proje yürütücüsüDoç. Dr. Yüksel İkiz de katıldı.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 18 üniversite, 19 farklı ülke ile YÖK’ün belirlediği öncelikli alanlarda 23 proje üzerinde ortak çalışma yürütecek. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Yüksel İkiz’in yaptığı, Doç. Dr. Sema Palamutçu, Yrd. Doç. Dr. Buket Arık ve bir yüksek lisans öğrencisinin yer aldığı PAÜ Ekibi, Japonya Kyoto Teknolojisi Enstitüsü’nden uzmanlar ile “Türk ve Japon Tekstil Kullanıcılarının Görsel ve Duyusal Tercihleri” Projesi için araştırma yapacak. PAÜ’nün proje ortağı ise Bez Tekstil oldu.

Proje süresi 1 yıl olup, ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak. Proje , öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yoluyla gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı