REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 1 asil, 2 vekil dekan ataması

PAÜ’de 1 asil, 2 vekil dekan ataması

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yeni dekan atamaları. YÖK kararıyla Tıp Fakültesi Dekanlığına asaleten Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan atandı. Fen Edebiyat ve Sağlık Bilimleri fakültelerine ise vekil dekanlar görevlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2016 Salı, 12:17

PAÜ’de atama rüzgarı esti. Geçen hafta gerçekleşen atamalarla Tıp Fakültesi Dekanlığına asaleten, Fen Edebiyat ve Sağlık bilimleri fakültelerine vekaleten dekan atamaları yapıldı. Rektör yardımcılığı değişikliğine gidileceği de üniversite çevrelerinde konuşuluyor.

denizli-pau-yeni-atanan-dekanlar-prof-dr-ilgaz-akdogan

YÖK, TIP FAKÜLTESİNE DEKAN ATADI
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) sekizinci genel kurulu 4 Mayıs 2016’ta yapıldı. Çeşitli komisyonlar tarafından hazırlanan raporların yanı sıra, gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bu toplantıda aralarında PAÜ’nün de bulunduğu 45 devlet üniversitesine dekan atamaları da yapıldı. YÖK’ün 5 Mayıs’ta duyurduğu karara göre, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan atandı.

DUŞAKABİN TWEETİ İSTİFA ETTİRMİŞTİ
Saray tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde, askerlerin kıyafetleriyle ilgili Prof. Dr. Hasan Herken, “Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor?” başlıklı tweet atmış, “Duşakabinoğulları” yazılmasının ardından oluşan tepkiler üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmişti. Bu istifanın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanlığını vekaleten üstlenmişti.

FEN EDEBİYAT’A EĞİTİM BİR-SEN’Lİ DEKAN
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına ise vekaleten Prof. Dr. Alaaddin Şen getirildi. Şen’in üniversite çevrelerinde asaleten atandığı konuşulsa da, 4 Mayıs’taki YÖK Genel Kurulu’nda ataması yapılan 45 dekan arasında ismi bulunmuyor.

Prof. Dr. Şen’indenizli-pau-yeni-atanan-dekanlar-prof-dr-alaaddin-sen bu atama öncesinde hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen’in PAÜ Şubesi Başkanı ve ÖSYM görevlisi olduğu belirtildi.

HEM MÜDÜR HEM DEKAN VEKİLİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı da vekaleten Prof. Dr. Yaşar Enli atandı. Prof. Dr. Enli, aynı zamanda Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Yasaya göre, yüksekokul müdürlüğü görevini asaleten yapanların, bu görevden ayrılmadan asaleten bir başka fakülteye dekan olarak atamasının yapılamadığı ifade edildi.

denizli-pau-yeni-atanan-dekanlar-1

VEKİLLER SİTEDE, ASİL YOK
Bu atamaların ardından Fen Edebiyet ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin internet sitelerine vekil dekanların isimleri yazıldı, fotoğrafları konuldu. Ancak, Tıp Fakültesi’nde ise asaleten atanan Ilgaz Akdoğan’ın ismi henüz yazılmadı.

denizli-pau-yeni-atanan-dekanlar-prof-dr-selahattin-ozcelik

REKTÖR YARDIMCISI ÖZÇELİK GİDİYOR MU?
Öte yandan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın iki yardımcısından birisi olan Prof. Dr. Selahattin Özçelik ile de yollarını ayırmak istediği iddia edildi. Bağcı’nın, Özçelik’in yerine Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Prof. Dr. Turgut Tok’u getirmek istediği öne sürülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı