REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 1. Uluslararası Sanat Kolonisi başladı

PAÜ’de 1. Uluslararası Sanat Kolonisi başladı

Pamukkale Üniversitesi büyük bir organizasyona daha imzasını atıyor. Yerli ve yabancı 25 sanatçının ağırlandığı 1. Uluslararası Sanat Kolonisi, düzenlenen açılış kokteyli ile başladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2010 Çarşamba, 18:14

Bu yıl önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Pamukkale Üniversitesi, sanat alanında Türkiye ve uluslararası arenada adını duyurmaya hazırlanıyor. Kanada, Amerika, Hollanda, Danimarka ve Makedonya’dan yabancı sanatçılar ile Türkiye’nin önde gelen heykeltıraş ve ressamlarının bir araya geldiği 1. Uluslararası Sanat Kolonisi düzenlenen açılış kokteyli ile başladı.

PAÜ Spor Merkezi Terası’nda gerçekleştirilen kokteyle, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, yerli ve yabancı sanatçılar, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı. Koloni çalışmaları hakkında uzun süre sohbet etme şansı yakalayan konuklar bir arada olmanın tadını çıkardılar.

20 GÜN SANAT RÜZGARI ESECEK
Pamukkale Üniversitesi’nde 20 gün boyunca devam edecek olan 1. Uluslararası Sanat Kolonisi’nde sanatçılar, bilgi ve deneyim aktarımında bulunacak, çalışmalarını yürütecek, Denizli ve çevresinde tanıtım gezilerine katılacak. Sanatçıların eserleri koloni sonrasında Pamukkale Üniversitesi’ne bırakılacak. Eserlerden oluşan Koloni Sergisi’nin açılışı ise 2010 – 2011 Eğitim – Öğretim Yılı başında Ekim ayında gerçekleşecek.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın öncülüğünde ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek kolonide work shoplar düzenlenecek, sanatçılar Denizli ve çevresine geziler yaparak ilimizi ve bölgemizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Sanatçılar gezi kapsamında Pamukkale, Hierapolis, Laodikya, Buldan Tripolis, Afrodisias, Bekilli, Çal ve Güney’e gidecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı