REKLAMI GEÇ

PAÜ’de 87 yabancı öğrenci

PAÜ’de 87 yabancı öğrenci

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) 2013-2014 akademik yılında çeşitli ülkelerden 87 öğrencinin geldiği bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 09:42

PAÜ’yeAlmanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Kırgızistan, Kazakistan, Letonya, Macaristan, Polonya ve Romanya gibi farklı coğrafya ve kültürlerden öğrenciler ilgi gösteriyor.PAÜ’ye güz döneminde Erasmus ve diğer programlarla gelen 26 öğrenciye ilaveten, bahar döneminde de 40 öğrenci PAÜ’yü tercih etti. Ayrıca 2013 yılında düzenlenen yoğun kurslara da Avrupa’dan 21 öğrenci katıldı.

PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr. Selçuk Toprak, gelen öğrencilerin mevcut öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle kaynaşması amacıyla üniversitede pek çok aktiviteler düzenlendiğini söyledi.

Laodikya ve Pamukkale ziyaretlerini mutlaka her dönem gerçekleştirdiklerini ifade eden Toprak, “Bu etkinliklerle öğrencilerin yalnızca derslerle sınırlı kalmamaları, Türk insanı ve kültürünü tanımaları, Denizli ve çevresini öğrenmeleri sağlanmaktadır. Böylece bir nevi elçi niteliğinde olan bu öğrencilerin kendi ülkelerine döndüklerinde her anlamda üniversite, Denizli ve Türkiye hakkında iyi izlenimlere sahip olmaları hedeflenmektedir” dedi.

Öğrenci sayılarının yükseliş göstermesinin sevindirici olduğunu, bunu başarabilmek için üniversitenin akademik ve sosyal girişimlerde bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Toprak, akademik olarak en önemli adımlardan birinin gelen öğrenciler için her bölümde bir ya da iki döneme karşılık gelecek şekilde İngilizce derslerin açılmasının olduğunu kaydetti. Pamukkale Üniversitesi olarak bu sene dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Hafta’ya da ilginin giderek arttığını belirten Prof. Toprak, haftanın bu sene 5-10 Mayıs tarihlerinde olacağını ve şimdiden 17 farklı üniversiteden 40’ı aşkın katılımcının başvurduğunu müjdeledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı