REKLAMI GEÇ

PAÜ’de birçok görev vekillere emanet

PAÜ’de birçok görev vekillere emanet

Pamukkale Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik ve 12 Fakülte dekanlığı görevi vekaleten yürütülüyor. İddiaya göre Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı söz konusu koltuklara liyakata sahip akademik kadro olmasına rağmen vekil atamayı tercih ediyor. Hatta rektör hoca, fakültelerin birkaçına da kendi dekanlık yapıyor. Akademik kadroların dışında örneğin Yapı İşleri Daire Başkanlığı gibi birçok makamda da vekil müdür ve başkanların olduğu öne sürülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 14:21

Pamukkale Üniversitesi’nde akademik kadro ve önemli mevkilere yapılan görevlendirmeler oldukça dikkat çekici. Yaptığı ilginç çıkışlar, hız merakı, sosyal medyada alay konusu olmuş enteresan buluşlarıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, uyguladığı akademik görevlendirmelerle de konuşuluyor.

NEREDEYSE BİR TEK KENDİ ASİL
Prof. Dr. Bağcı’nın üniversite genel sekreterliği, 12 fakültenin dekanlığı ve birçok idari birim sorumluluğunu asilleri varken vekillere teslim ettiği öne sürülüyor. Hatta dekanlıklardan birkaçına bizzat kendisinin vekaleten baktığı belirtilen Bağcı’nın, Yapı İşleri Daire Başkanlığı gibi kritik görevlere yeterli personeli olmasına rağmen yeterliliği bulunmayan personelleri vekaleten getirdiği de iddialar arasında.

VETERİNER İTHAL EDİP GENEL SEKRETER YAPTI
Rektör Bağcı’nın en önemli görevlendirmelerinden biri genel sekreterlik makamı içindi. Genel Sekreter Arzu Sarıca’yı görevden alan Prof. Dr. Bağcı, o ismin yerine veteriner Kenan Çağan’ı transfer edip vekaleten Genel Sekreter yaptı. Ancak Genel Sekreter kadrosunda görev yapmaya devam eden Arzu Sarıca üniversitenin spor biriminde geçici görevlendirildi. Sarıca iddiaya göre üniversitede bankamatik memuru konumuna düştü.

KRİTİK GÖREVLER YA BOŞ YA VEKİLE EMANET
Aralarında çok önemli fakültelerin de bulunduğu 12 fakültenin dekanlığının vekiller tarafından yapıldığı öne sürülen PAÜ’de 4 rektör yardımcısının görev yapması gerekirken 2 yardımcı olduğu da belirtiliyor. Yine iddiaya göre 2014’ün ilkbaharında cemaat odaklı görev değişikleri ile boşalan 2 rektör yardımcılığı görevine halen yeni atamaların yapılmaması da merak konusu.

AVUKATI BİLE VEKİL
Denizlihaber.com geçtiğimiz ay yaptığı haberle kadro ve atamalarla ilgili PAÜ’de yaşanan ilginç uygulamalardan birini gündeme getirmiş, üniversitenin kadrolu avukatları olduğu halde birçok davaya İzmir Barosu’ndan bir kadın avukatın vekaletle baktığını duyurmuştu.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Tüm bu iddialara ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Yorumlar

Keyhüsrev   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 11:35

Üniversite de ülkemiz gibi nasıl ayakta kaldığı merak konusu. Memurluk böyle diyor duyanlar.

AliCan   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 09:58

Üniversite menfaat çıkar ilişkisi üzerine çalışıyor. Bilimsellik ve liyakat kampüs sınırları içerisinde değil.Üniversitede sadece koltuk savaşları yaşanıyor ve insanlar bu savaşa için çoktan kişiliklerini satmış durumda. Sadece biat kültürü işliyor.

Gıyasettin   -  Bağlantı 13 Ekim 2015, 20:15

Yukarıda yazılanlar daha ne ki… Siz gelin bir de üniversitenin içerisinde görev yapında, kokuşmuşluğu görün…Artık personel asli görevlerini bile yapamaz oldu. Üniversitede liyakat diye bir kelimenin anlamı bile yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı