REKLAMI GEÇ

PAÜ’de çevre ve tarım çalıştayı

PAÜ’de çevre ve tarım çalıştayı

Pamukkale Üniversitesi’nde “Temiz Çevre için Sürdürülebilir Tarımın Önemi” çalıştayı düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2016 Perşembe, 16:34

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını yapan PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, çalıştayın ERASMUS+ Programı kapsamınca desteklendiğini belirterek, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

denizli-pau-calistay-tarim-1

Toprak, “ECO-CENTER projesi, eğitimde araştırma, temiz çevre alanında yeni eğitim kavramlarının tanıtımı ve yeni esnek bir eğitim programının geliştirilmesi yoluyla AB politikasının gerçekleşmesi için yeni bir stratejik ortaklık türü yaratmayı amaçlamaktadır. Bu programın temel hedef kitlesi öğretmenler, eğitmenler ve eğitimi kolaylaştıran diğer kişilerdir. Program, onlara, farklı bölgelerdeki ihtiyaçların analizi yoluyla yeni iş imkânlarının oluşması için uygun beceri ve yeterlikleri sunmaktadır. Proje aynı zamanda, çevre kalitesini arttırmak ve üretim süreçlerinin güvenliğini arttırmak için bilim/teknoloji merkezleri ve geleneksel temelde çalışmakta olan KOBİ’ler arasında yeni bağlantıların kurulmasını da hedeflemektedir” dedi.

Gün boyu süren çalıştayda Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgi Karapınar “Endokrin Bozucu Kimyasallar ve AB Su Çerçeve Direktifi”, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy “Temiz Bir Çevre İçin Kamu Kuruluşlarında Yapılan Çalışmalar”, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Süleyman Karagül “Denizli ve Sürdürülebilir Tarım”, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Kara “Bioremediasyon”, Doç. Dr. Ali Ramazan Alan ise “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” konularında sunumlar yaptılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı