REKLAMI GEÇ

PAÜ’de kara çarşaflı gözetmen eşliğinde sınav

PAÜ’de kara çarşaflı gözetmen eşliğinde sınav

Pamukkale Üniversitesi’nde Elmas Kalem Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Osmanlıca yarışması tepki çeken görüntüler ortaya çıkardı. Açılışına PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın da katıldığı yarışmanın sınavı haremlik selamlık yapıldı, kızlara gözetmen olarak kara çarşaflı bir görevli eşlik etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2017 Çarşamba, 16:50

Pamukkale Üniversitesi, tepki çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Elmas Kalem Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Osmanlıca yarışması, açılış organizasyonuyla başladı.

Etkinliğe PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da katıldı, yarışmacılara seslendi, ardından da salondan ayrıldı.

Derneğe yarışmanın sınavı için PAÜ’nün derslikleri tahsis edildi. Dernek görevlileri eşliğinde kızlar ve erkekler gruplara ayrıldı, haremlik-selamlık uygulamayla dersliklere dağıtıldı.

TEPKİ ÇEKEN KARELER
Yarışmaya katılan erkekler ayrı sınıflarda, kızlar da ayrı sınıflarda Osmanlıca bilgilerinin ölçüldüğü sınava tabi tutuldu. Buraya kadar her şey normaldi, ancak bayan yarışmacıların sınav gözetmeni baştan aşağı kara çarşaflı bir görevliydi.

Dernek sınav ile ilgili görselleri sosyal medya hesabından paylaşınca tepkiler de çığ gibi büyüdü. İlim yuvasının bu tür organizasyonlarda kullanılması, haremlik-selamlık uygulama ve kara çarşaflı görevlinin bulunması sert bir şekilde eleştirildi.

Yorumlar

Beyza Kapan   -  Bağlantı 6 Mayıs 2017, 11:37

Kızların ayrı erkeklerin ayrı sınıfta sınava girmesinin neresi suç? Allah bunlara akıl fikir versin. İslama düşman olacağız derken iyice kafayı yemişsiniz

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 11 Ocak 2017, 23:09

Bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı sınıfa alınması da suçtur.Hele kara çarşaflı kadınların görevlendirilmesi tek kelimeyle rezalettir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı